Hlavní obsah

Ztracená fenka se objevila po čtyřech letech téměř tisíc kilometrů daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenka Patches se nemohla se svým majitelem přestěhovat, ale ve svém dočasném domově u přátel zjevně spokojená nebyla. Vydala se tedy do světa a trvalo čtyři roky, než se našla přibližně 960 kilometrů daleko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Benjamin Baxter z Colorada si tehdy šestitýdenní fenku Patches donesl domů, když mu bylo třináct let. Ale v roce 2020 už jako dospělý musel kvůli práci přesídlit do Nebrasky a v nájemním domě, kam se nastěhoval, bylo zakázáno mít psy. Patches se tak dočasně přesunula k rodinným přátelům v Coloradu, než si Benjamin najde nové bydlení, kde by s ním mohla být.

Jenže v dočasném domově se jí asi moc nelíbilo, protože po pár měsících zmizela. Benjamin zpočátku nepropadal panice, protože za předchozí roky již věděl, že se Patches občas vydá do světa, ale tentokrát se nevracela již příliš dlouho. Podle serveru UPI nepomohly ani letáky vylepené po okolí ani další pokusy fenku najít, a tak se Bejnamin pomalu smířil s nejhorším.

Jenže na začátku letošního roku se ozvala Benjaminova matka a tvrdila, že jí každou chvíli někdo volá a tvrdí, že se Patches našla v Las Cruces ve státě Nové Mexiko. Nejen kvůli značné vzdálenosti si myslela, že jde o nějaký pokus o podvod, ale Benjamin se po této stopě vydal a zjistil, že jeho dlouholetá psí kamarádka je skutečně v tamějším útulku.

Těžko říci, zda se před necelými čtyřmi roky třeba nevydala svého pána sama hledat, ale krátce poté, co se Benjamin s útulkem spojil, byla převezena zpátky do Colorada. Jisté úskalí sice představuje skutečnost, že bude zase u stejných „pěstounů“, od nichž odešla, ale Benjamin ujišťuje, že se za ní co nejdříve vypraví osobně, aby zajistil, že s Patches už natrvalo zůstanou spolu.

Ztracený pes se našel po šesti letech, rodina už o něj nestojí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám