Hlavní obsah

Zobák sevřený v plechovce od coca-coly se stal čápovi v Burgundsku osudným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutný konec měl srdceryvný příběh čápa, který zahynul jen proto, že mu zobák uvízl v plechovce od coca-coly. Lidé jej stačili ještě předat ochráncům ptáků, ale opeřenec byl tak zesláblý, že ani přes poskytnutou péči nepřežil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anabáze čápa, kterou podle serveru CNews.fr na sociálních sítích s dojetím sledovala celá Francie, začala 12. června, kdy jej poblíž burgundského městečka Vesoul objevil místní farmář. Muž ptáka vyfotografoval a chtěl mu ze svízelné situace pomoci, jenže ten se zalekl a odletěl.

Farmář vyrozuměl veřejnost na sociálních sítích, načež osudem opeřence začala žít celá země. O osm dní později jej v burgundském Saône-et-Loire našli žáci na školním výletě. Zalarmovali hasiče, kteří ptáka odchytili s pomocí sítě a předali do pečovatelského centra ochráncům zvířat. Ti čápa plechovky zbavili a zahájili vyživovací kúru.

Veškerá pomoc ale přišla bohužel pozdě, protože opeřenec ztratil hodně na váze a jeho organismus se už nedokázal vzpamatovat.

Na příběh zareagoval i výrobce coca-coly. „Se smutkem jsme se dozvěděli o situaci čápa spatřeného v (departementu) Haute-Saône. Je to silná připomínka toho, jak odpad může poškodit životní prostředí. Nikdy nechceme, aby naše obaly skončily tam, kde by skončit neměly,“ uvedla firma v prohlášení.

Čáp na Slovensku útočí na auta, šest jich poškodil

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám