Hlavní obsah

Změnil si jméno a oznámil kandidaturu na prezidenta USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Muž z Texasu si změnil jméno na Literally Anybody Else, v překladu „Doslova Kdokoli Jiný“, a následně oznámil kandidaturu na post prezidenta Spojených států v listopadových volbách. Podle něj jde hlavně o projev nespokojenosti s tím, že by nejlepšími kandidáty v zemi měli být Donald Trump a Joe Biden.

Foto: Profimedia.cz

Vlajka Texasu

Článek

Doslova Kdokoli Jiný, dříve známý jako Dustin Ebey, je podle deníku The Guardian pětatřicetiletý armádní veterán, který nyní působí jako učitel matematiky na základní škole na předměstí Dallasu. Nové jméno má již oficiálně na svém řidičském průkazu. „300 milionů lidí má na víc,“ řekl o letošních kandidátech na prezidenta, úřadujícím Joeu Bidenovi a jeho předchůdci Donaldu Trumpovi, kvůli kterým si jméno změnil.

„Skutečně by mělo existovat východisko pro lidi, jako jsem já, kteří mají dost neustálého přetahování dvou stran o moc, ze kterého běžný člověk prostě nemá žádný užitek. Nejde nutně o mě jako o jedince, ale o doslova kohokoli jiného jako ideu,“ vysvětlil své rozhodnutí kandidovat místním médiím.

Pokud se má jeho nové jméno v listopadu objevit na volebním lístku, musí do května nasbírat 113 tisíc podpisů texaských voličů, kteří se nezúčastnili primárek. Pravděpodobnost, že by uspěl, je velmi malá, a tak apeluje na voliče, aby jeho jméno v listopadu na lístek dopisovali. „Na lístku nemáme možnost ‚ani jednoho‘, a tak to tu roli jakoby zaplní,“ řekl.

„Doslova Kdokoli Jiný není osoba, je to pokyn ke sjednocení,“ píše se na jeho webových stránkách. „Příliš dlouho byli Američané oběťmi politických stran, jež staví loajalitu straně nad vládu. Pošleme Washingtonu společně zprávu a řekněme jim: ‚Budete reprezentovat, nebo budete nahrazeni.‘ Amerika by neměla uváznout ve volbě mezi ‚Králem dluhů‘ (tak si říká sám) a jednaosmdesátiletým člověkem.“

Odvolací soud se nad Trumpem smiloval. Prozatím musí zaplatit jen dílčí záruku

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám