Hlavní obsah

Z prince Harryho byl kovboj a bude dragoun

Právo, Rostislav Matulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUSTRÁLIE

Za 300 dolarů týdně (asi 32 tis. Kč měsíčně) pracoval poslední tři měsíce od půl osmé ráno do šesti večer na australské farmě britský princ Harry (19). V queenslandské buši na ovčí farmě Tooloombilla trávil část pomaturitního ročního volna jako jackaroo - australský kovboj - a většinu času proháněl berana a býky.

Foto: Fresh Agency s.r.o

Orqesta Buena Vista Social Club

Článek

Od práce si odpočinul jenom při mistrovství světa v ragby, které sledoval v barech v Sydney, a také během dvouhodinových poledních pauz, kdy teplota šplhala až na 30 stupňů.

Lační fotoreportéři

Zveřejněné snímky Harryho v sedle koně Guardsmana jsou výsledkem kompromisu mezi královskými poradci a novináři. Ti měli na fotografování Harryho tak velký zálusk, že mu na začátku pobytu zhatili návštěvu rodea.

Mluvčí princova otce, následníka trůnu prince Charlese, dokonce v jedné chvíli hrozil, že se Harry okamžitě vrátí domů, pokud mu nedají reportéři pokoj. Nakonec se obě strany domluvily a těsně před odletem Harryho zpět do Británie na vánoční svátky princ předvedl své jezdecké a kovbojské umění.

Pobyt se prodražil

Harryho pobyt ovšem nebyl nijak levnou záležitostí - po celou dobu byl pod ochranou tělesných strážců a patrně i počítačového čipu, a to z obav, že by se mohl stát terčem teroristického útoku. Jeho ochrana přišla asi na 400 tisíc dolarů (téměř 11 mil. Kč), což vyvolalo v republikánsky naladěné Austrálii značné rozpaky.

Ve škole zaostává

Harry zakončil letos středoškolská studia s nepříliš lichotivým výsledkem. Jeho "déčko" ze zeměpisu bylo podle ředitele prestižní školy v Etonu nejhorším výsledkem v ročníku. Z výtvarné výchovy však princ dosáhl "béčka", takže mu celkový prospěch pohodlně stačil na to, aby byl přijat na vojenskou akademii v Sandhurstu k velšským dragounům.

Reklama

Související témata:

Související články

Bude princ Harry hrát pólo profesionálně?

Mladší syn britského následníka trůnu prince Charlese, princ Harry, během víkendu opět dokázal, že na hřišti na pólo je ve svém živlu. Osmnáctiletý sportovec...

Princ Harry se přátelí s barmankou

Hrůza z nerovnorodých sňatků, která pronásleduje již léta evropské šlechtické dynastie, dostihla zřejmě i britskou královskou rodinu - druhorozený...

Princ Harry konečně zabodoval

Studijní schopnosti devatenáctiletého prince Harryho, mladšího syna britského následníka trůnu Charlese, patřily po dlouhou dobu k námětům, o nichž se raději ...

Výběr článků

Načítám