Hlavní obsah

Princ Harry konečně zabodoval

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Studijní schopnosti devatenáctiletého prince Harryho, mladšího syna britského následníka trůnu Charlese, patřily po dlouhou dobu k námětům, o nichž se raději nemluvilo. Maturitu na elitním Etonu udělal, nicméně výsledky nebyly oslnivé. Teď se ale ukázalo, že dokáže zabrat. Přijímací zkoušky na vojenskou akademii totiž složil na výbornou.

Foto: mp praha
Článek

Potěšil tak samozřejmě všechny své vznešené příbuzné. Tuto školu totiž s vynikajícími výsledky absolvovala nejen jeho babička, královna Alžběta II., ale také otec, korunní princ Charles, který se kvalifikoval jako velitel minolovky. Nemluvě už o kapitánské hodnosti, již získal dědeček, princ Philips, či strýci Andrewovi, který ve válce o Falklandy působil jako kopilot bojového vrtulníku.

Jeho pobyt přijde Australany draho

Nejmladší ratolest tragicky zesnulé princezny Diany si teď může v klidu vychutnávat roční pobyt na jedné z australských farem, který si zvolil po vzoru staršího bratra Williama. Zřejmě ho příliš nezneklidňuje, že jeho přítomnost v Austrálii zrovna nenadchla jeho obyvatele, protože jeho ochrana bude australskou vládu, tedy daňové poplatníky, stát asi 400 tisíc dolarů.

Spíše v této souvislosti není nadšen tím, že na veškeré jeho kroky bude dohlížet nejen tým bodyguardů, ale také čip, který mu má být implantován pod kůži. Nicméně se musí smířit s s tím, že mu jako třetímu kandidátovi na britský trůn vlastně ani nic jiného nezbývá.

Související témata:

Výběr článků

Načítám