Hlavní obsah

Vladimir Putin se chce zalíbit dětem

Právo, ave

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Ruský prezident Vladimir Putin se ke konci svého volebního období stal nejen oblíbencem valné většiny ruských dospělých, ale na prahu prezidentských voleb tvrdě útočí i na city jejich ratolestí. Rusko zaplavily hračky, které o něm zpívají písničky, pro děti od osmi do čtrnácti let založil i svou webovou stránku.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Kladný vztah k dětem patří k Putinově politické image již od roku 1999, kdy se ještě jako předseda vlády setkal s moskevskými školáky. Většinou se měl k děvčatům, kterým občas věnoval dokonce polibky.

Děti oživovaly i jeho tradiční televizní besedy s ruskými občany. Když si mu jedna dívenka z Birobidžanu loni postěžovala, že v centru města stojí umělý novoroční strom, místní vedení se mohlo přetrhnout, aby dovezlo z tajgy strom pravý, který tam vydržel až do léta.

Výběr mezi maminkou a prezidentem

Nyní Putin vyrukoval se zcela novým projektem virtuální komunikace s mládeží. Na stránce www.uznay-prezidenta. ru se děti mohou například dozvědět, jak se zbavit zbytečné lásky k hlavě státu, co je to demokracie či kdo je důležitější: prezident nebo maminka.

Putin se prý do tvorby webu tak vžil, že na čas zanechal všech státnických povinností a sám volal tvůrcům stránky. Vzpomínal, jaké knížky četl v dětství, jak se pral, kým chtěl být, a svěřoval se o svých plánech do budoucna.

Až přestane být prezidentem, chce se prý věnovat bádání o problémech Ruska, předvídat budoucnost a bránit zájmy prostých Rusů.

Politizované hračky prý netáhnou

Nejmladší Rusové však Putina ve zvláštní oblibě nemají. Nelíbí se jim hlavně čínští králíčci, opičky, medvědi a koťata, kteří po stisknutí bříška piští dva roky starý hit " Chci takového, jako je Putin".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám