Hlavní obsah

Vévodkyně Kate si aktivně zatrénovala v ragbyovém klubu

Princezna z Walesu v rámci své kampaně na podporu malých dětí navštívila ragbyový klub a s jeho členy se zúčastnila také tréninku na hřišti. Na místě bylo i několik slavných hráčů a došlo i na značně emotivní moment při vzpomínce na zesnulou hráčku.

Vévodkyně Kate si zatrénovala s ragbisty.Video: AP

 
Článek

Vévodkyně Kate je známá svými sportovními a outdoorovými aktivitami. Nedávno se například zúčastnila vojenského cvičení nebo společně s manželem princem Williamem slaňovali ze skály.

Tento týden se zúčastnila tréninku ragbyového klubu Maidenhead, na němž byli přítomni i reprezentační hráči Courtney Lawes, Danny Care nebo jejich bývalý kolega Ugo Monye.

Ze záběrů, které přinesla agentura AP, je zřejmé, že to pro Kate bylo jedno z prvních, ne-li úplně první aktivní setkání s tímto sportem. Nijak jí to ale neubralo na zápalu.

Po tréninku diskutovala s ragbyovými hvězdami ohledně své kampaně Shaping Us, která začala letos v lednu a má za cíl podporovat rozvoj dětí v prvních letech života. Již název kampaně poukazuje na to, že rané dětství je obdobím, kdy se osobnost formuje nejvíce.

Vzpomínka na mladou ragbistku

Kate se v ragbyovém klubu potkala také s trenérkou Sarah Rentonovou. Ta nedávno přišla o sedmnáctiletou dceru, která hrála ragby na mládežnické reprezentační úrovni, ale v důsledku silných depresí spáchala sebevraždu.

Sarah věnovala vévodkyni Kate náušnice navržené na památku zesnulé dcery. Výtěžek z jejich prodeje je určen charitativním organizacím zabývajícím se duševním zdravím.

Od zjevně pohnuté Kate se Sarah dočkala vřelého objetí a ujištění, že si vévodkyně tyto šperky při nějaké příležitosti určitě nasadí.

Princ William zaskakoval v indické restauraci, přijal rezervaci od zákazníka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám