Hlavní obsah

Večírky, párty a oslavy ovládly Karlovy Vary

Novinky, Adéla Zajícová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Večírky, párty, zkrátka široká paleta rozličných oslav patří k filmovému festivalu stejně neodmyslitelně jako filmy samotné. Jejich charakter se dá zjednodušeně rozdělit na dva typy. Na těch prvních se velkolepě vítají filmové hvězdy či honosně prezentují kritické žurnály, ty druhé mají poněkud prozaičtější cíl. Jsou tu prostě proto, aby pobavily lidi.

Článek

Jedním z večírků první kategorie byla i Media Party, která se konala v luxusním prostředí karlovarského golfového klubu.

Přístup na párty měli jen akreditovaní novináři, festivaloví hosté a hvězdy šoubyznysu. O tom, že jde o jednu z vybranějších akcí celého festivalu bylo možné přesvědčit se hned u vstupní brány. "Máte smůlu, přišli jste pozdě, hlásí nám ochranka u brány do areálu jen deset minut po zahájení večírku." Na naše naléhání ale nakonec přeci jen vstupujeme do prostranství vyvolených.

Dejdar přišel v maskáčích

Šampaňské od číšníka v žaketu hned u vchodu, vína, koňaky a bourbon tečou proudem. Přeplněné stoly různými kulinářskými pochoutkami a po jídle na dobré trávení ještě kávičku se zmrzlinou. Všichni zúčastnění se okázale dobře baví, švitoří a usmívají se na celé kolo. Přítomné hvězdy se snaží za každou cenu upoutat pozornost přítomných fotografů, ať už hlasitým smíchem, nenápadným pózováním či vyzývavým oděvem - Martin Dejdar, snad aby ho nepřehlédli, zvolil kovbojský klobouk a maskáč.

Mládí vpřed...

Existuje ale ještě jeden paralelní večírkový život, jež není pro ty, kteří nosí akreditace, ale pro ty, kteří si kupují festivalový pas. Život tam začíná většinou pozdě večer, v době kdy už neběží projekce filmů, a odehrává se v některém z mnoha karlovarských klubů. Jedním z nich byl ten v prostorech Lázní 1, ve kterém se realizuje projekt Go planet Roxy, prostřednictvím něhož se večer co večer v prostorách klubu představují čeští a zahraniční hudebníci (do konce festivalu ještě kapely J.A.R., Wohnout, Sunshine a Bush Klute). Po skončení  koncertu mohou návštěvníci pokračovat v tanci až do 5 hodin do rána při hudbě některých z předních českých a zahraničních DJs. Není třeba zdůrazňovat, že atmosféra na takových akcích má poněkud volnější ráz a milejší klima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám