Hlavní obsah

V západní Indii řádí komáří tornáda, lidé se zavírají v domech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zděšení mezi lidmi vyvolávají hejna moskytů, která se v těchto dnech rojí v západoindickém městě Puné a vytvářejí nad domy doslova bzučící tornáda. Postižené jsou hlavně oblasti podél místní řeky, jejíž hladina v důsledku povětrnostních podmínek stoupá.

Indické město Puné deptají tornáda komárů.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Na sociálních sítích se začaly šířit záběry, které zachycují sloupy létajícího hmyzu viditelné zejména při pohledu na oblohu. Moskyti nahánějí obyvatelům strach vzhledem k tomu, že komáři jsou notorickými přenašeči tropických nemocí jako malárie, horečka dengue nebo chikungunya.

„V poslední době jsem viděl spoustu komárů. Už tři nebo čtyři dny jsou jich tady v Kharadi (městská čtvrť) tornáda,“ řekl deníku The Times of India situaci jeden místní obyvatel. „Je to nebezpečné pro naše zdraví,“ přidal se další.

Někteří lidé raději nevycházejí na ulici, jiní zakazují dětem návštěvy parků a dalších zelených ploch.

Experti spojují nezvyklý a hrůzu nahánějící fenomén se vzedmutou hladinou řeky Mula-Mutha, na níž leží úpravna vody a menší přehrada. Podél toku se v poslední době vytvořily laguny stojaté vody, které vytvářejí příznivé podmínky pro množení komárů.

Místní úřady se snaží louže odstraňovat, lidé si ale stěžují, že situace se vymkla kontrole.

Paříž poprvé vytáhla do boje proti komárovi tygrovanému

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám