Hlavní obsah

V Barceloně chytili koronavirus čtyři lvi, prozradil je typický kašel

Barcelona

V barcelonské zoologické zahradě se potvrdil koronavirus u čtyř lvů, informoval tento týden deník El País. Podle něj jde o vzácný případ nákazy virem SARS-CoV-2 u velkých kočkovitých šelem, dosud se podle španělského deníku zjistil jen u tygrů a lvů v zoo v New Yorku. Tam byl potvrzen letos v dubnu za první vlny pandemie covidu-19.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V zoo v Barceloně se koronavirus u tří lvic a jednoho lva prokázal minulý měsíc. Nemoc u nich měla mírný průběh a nyní už jsou všichni zdraví. Ve stejnou dobu se potvrdil koronavirus u dvou ošetřovatelů, zoo ale neuvedla, zda se lvi nakazili právě od nich.

Pavilon kočkovitých šelem v newyorské zoo se rozkašlal. Vir zavlekl chovatel

Koronavirus

"Měli příznaky nachlazení, viděli jsme, že kašlou, tak jsme jim udělali testy," popsal místní televizi odhalení nákazy u lvů ředitel zoo Juli Mauri. Dodal, že veterináři sledují všechna zvířata v zoo a případně jim dělají antigenní testy na koronavirus. U lvů posléze udělali i testy PCR.

Návštěvníky ohrozit nemohou

Vedení barcelonské zoo také ubezpečilo veřejnost, že od lvů nehrozí nákaza pro návštěvníky zahrady, protože jsou od nich v bezpečné vzdálenosti i pro šíření koronaviru. U jiných zvířat v této zoologické zahradě se koronavirus neprokázal.

Koronavirus SARS-CoV-2, který se poprvé objevil před rokem v Číně, se letos potvrdil například také u koček domácích, psů či norků.

Reklama

Výběr článků

Načítám