Hlavní obsah

Úřad ji označil za mrtvou. Američanka už sedm let dokazuje, že stále žije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitvu s větrnými mlýny připomíná boj 25leté Američanky Samanthy Dreissigové. Ta se už sedm let snaží přesvědčit daňový úřad, že ještě nezemřela, zatím však marně. K bizarní chybě zřejmě došlo po úmrtí ženiny matky, kdy byla jako zesnulá mylně označená i sama Dreissigová, píšou servery New York Post a Insider.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena z New Jersey, která se živí jako poradkyně na letních táborech, se snaží chybu napravit už několik let. Naráží však na straně amerického daňového úřadu IRS. „Poslední člověk, se kterým jsem tam mluvila, mi řekl, že jsem mrtvá napříč celým systémem,“ uvedla Dreissigová. Dodala, že od úřadu obdržela dopisy, v nichž se píše, že její osobní údaje jsou neplatné, včetně čísla občanského průkazu. Patří prý zesnulé osobě.

Naposledy byla žena v kontaktu s někým z daňového úřadu před pandemií. Od té doby se záležitost nikam výrazně nepohnula.

Okolnosti jsou nejasné

Podle Dreissigové došlo k chybě v roce 2014, kdy jí zemřela matka na rakovinu vaječníků. V ten samý rok si chtěla žena podat daňové přiznání, systém ji však nepustil. „Můj účet je prý spojen se zesnulou osobou,“ vysvětlila. Není ji však jasné, jak mohlo k této chybě dojít, protože s matkou nesdílela křestní jméno ani příjmení. Nedorozumění však způsobilo problémy s placením daní i jejímu otci.

Do záležitosti se nedávno vložila také reportérka televize CBS Jessica Laytonová, která na úřad sama zavolala. „Rozhodně není mrtvá, právě jsem s ní mluvila,“ řekla novinářka úředníkům.

Drobná naděje ženě vysvitla až letos, kdy se úřad k celé záležitosti konečně vyjádřil. „Vyřešení těchto situací může nějakou chvíli trvat,“ napsal úřad v nedávném dopise.

Dreissigová má už jen jediné přání. „Zkrátka jen chci, aby v IRS věděla, že jsem živá a zdravá,“ uzavřela.

Francouzka už tři roky přesvědčuje úřady, že ještě nezemřela

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám