Hlavní obsah

Uhynul tygr jménem Putin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úhyn tygra v zoo je smutnou událostí, která však za normálních okolností přílišný rozruch nebudí. Zpráva ze zoologické zahrady v americké Minnesotě však v médiích zarezonovala, uhynul tam totiž tygr jménem Putin. Zvíře se podle dostupných informací narodilo v České republice.

Foto: Profimedia.cz

Tygr ussurijský (ilustrační foto)

Článek

Minnesotská zoologická zahrada sídlící v Apple Valley oznámila smutnou událost ve čtvrtek. „S těžkým srdcem oznamujeme, že dvanáctiletý samec tygra ussurijského prodělal srdeční zástavu. Navzdory heroickému úsilí veterinářů a ošetřovatelů nepřežil,“ uvedla zoo ve svém prohlášení.

Proč je tygr oranžový?

Koktejl

Minnesotská zoologická zahrada je součástí chovného programu těchto kriticky ohrožených zvířat v rámci americké organizace AZA (Association of Zoos and Aquariums). V USA je v zoologických zahradách chováno zhruba 103 tygrů patřících k tomuto poddruhu. Do evropského chovného programu je zapojena rovněž řada českých zoo v čele s pražskou zahradou.

Chtěl v zoo proniknout mezi tygry. Zajímalo mě, jak zareagují, vysvětloval

Koktejl

Samec jménem Putin se podle minnesotské zoo narodil právě v České republice (nejmenovala konkrétní místo). Následně se stěhoval do zoologické zahrady v Dánsku, odkud byl v roce 2015 převezen do té minnesotské.

V roce 2009 se ve zlínské zoo narodila tři mláďata tohoto tygra. Chovatelé je pojmenovali Terra, Marty a Alex. Samec Alex putoval do zoo v Kodani. Není jasné, zda jde o totéž zvíře, ani jak tygr přišel ke jménu Putin.

Mluvčí zlínské zoo Romana Mikešová Novinkám řekla, že zvířata se rozhodně nepojmenovávají po žijících lidech. Zda je uhynulý tygr ten, který se narodil ve Zlíně, nevěděla. „Nemáme informace o dalším pohybu zvířat z jiných zoo.”

Reklama

Výběr článků

Načítám