Hlavní obsah

Chtěl v zoo proniknout mezi tygry. Zajímalo mě, jak zareagují, vysvětloval

V zoologické zahradě Franklin Park Zoo v americkém Massachusetts byl před několika dny zadržen čtyřiadvacetiletý Matthew Abraham poté, co se pokusil vniknout do výběhu tygrů. Student biologie se hájil tím, že chtěl pouze vyzkoušet, jak zvíře zaraeguje na člověka, píše server deníku New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Srze oko tygra můžete nahlédnout do své duše, vypověděl student biologie. Ilustrační foto.

Článek

Abrahama si všimli zaměstnanci bostonské zahrady v pondělí před devátou hodinnou ranní v místech, která nejsou přístupná veřejnosti.

Američan dle vyjádření policie přelezl několik plotů, aby se dostal blíže tygrům. Když se k němu zaměstnanci zoo přiblížili, přeskočil prý vstupní bránu a utekl.

Zoologická zahrada ve svém vyjádření uvedla, že Abrahama se následně podařilo vypátrat a zadržet pracovníkům tamní ostrahy. Policii následně vypověděl, že se pouze „velmi zajímá o tygry”.

„Byl jsem tam jako návštěvník v zoo. Nechtěl jsem nikomu ublížit. Ani tygrům, ani sobě. Zajímalo mě pouze, jak tygr zareaguje na lidskou bytost,” sdělil student biologie na Worcester State University televizní stanici WCVB.

Chtěl nahlédnout do své duše

Abraham rovněž trvá na tom, že nechtěl proniknout až do výběhu. „Byl jsem od nich vzdálený asi 20 metrů a mezi námi byl plot,” řekl s tím, že se chtěl zvířeti podívat z očí do očí.

„Říká se tomu oko tygra. Je to prý ta nejnebezpečnější věc, kterou můžete spatřit. Srze něj můžete nahlédnout do své duše,” vysvětlil Abraham, jenž zoologickou zahradu navštívil bez placení.

„Brány byly otevřené. Následně se zavřely. Nevěděl jsem, že jde o neoprávněný vstup,” svěřil se student, jenž z incidentu vyvázl se 40 dolarovou pokutou (necelých 900 korun).

Na otázku reportérů, zda se o něco podobného pokusí v budoucnu znovu, odpověděl mnohoznačně: „Jestli se půjdu podívat na tygra? Nevím, možná,” uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám