Hlavní obsah

Tygr utekl vinou ošetřovatelky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Samec tygra usurijského, který ve středu utekl z klece v ostravské zoo, pobýval půl hodiny na svobodě, protože ho ošetřovatelka nezamkla. Ve čtvrtek o tom informovala policie a vedení zoologické zahrady. Žena, která při útěku tygra utrpěla těžký šok, skončila v nemocnici a nyní je doma na nemocenské. Trestní stíhání jí zřejmě nehrozí.

Foto: Jiří Smutný

Absolventi

Článek

"Vypadá to tak, že ošetřovatelka porušila interní předpisy pro manipulaci se zvířaty. Případ bude patrně odložen, pravděpodobně nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu," uvedl mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Mluvčí zoologické zahrady Stanislav Derlich potvrdil, že šlo o selhání lidského faktoru. "Po krmení zapomněla zkontrolovat zadní vchod do klece. Přitom je to velice zkušená ošetřovatelka a skvělá ženská, která u nás pracuje možná více než deset let. Je z toho dost zničená," řekl Derlich s tím, že ošetřovatelku pravděpodobně nemine některý z postihů, který umožňuje zákoník práce.

Panika nevznikla

Tygr utekl ve středu v odpoledních hodinách a po celou dobu útěku se zdržoval u své klece. [celá zpráva] Část návštěvníků zoo se musela schovat do pavilónů, část byla evakuována. Když na místo přijeli strážníci a profesionální lovec, vystrašená šelma se sama vrátila zpátky.

"Když jsme si prohlíželi klokany, přišli lidé z personálu zahrady a všichni jsme se museli schovat v pavilónu opic," řekla Kamila Antonínová z Ostravy-Hrabůvky, která byla v zoo se svým čtyřletým synem. Podle ní žádná panika mezi lidmi nevznikla. "Byli jsme tam samí mladí lidé, takže to bylo v klidu. Společnost nám kromě opic dělala i lama, kterou s námi do pavilónu schovali," dodala.

Reklama

Související články

V plzeňské zoo přibudou další šelmy

Plzeňská zoologická zahrada v Plzni se již brzy bude moci pochlubit chovem dalších deseti velkých kočkovitých šelem. K páru berberských lvů, čínských levhartů...

Tygr šel k zubaři na prohlídku

Pracovníci plzeňské zoologické zahrady se ve středu podívali na zoubek tamnímu sibiřskému tygrovi Mauglímu, který váží dvě stě padesát kilogramů. Před zákrokem...

Sebevrah se vrhnul do tygří klece

Obyvatel Číny, jehož zklamala manželka tím, že ho náhle opustila, se rozhodl pro zvláštní způsob sebevraždy. Usmyslel si, že se sám vydá do spárů tygrům.

Výběr článků

Načítám