Hlavní obsah

Totožnost superhrdiny odhalena

Reuters, Zdeněk Rejšek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiadvacetiletý samozvaný superhrdina Phoenix Jones ze Seattlu, který skončil ve vězení poté, co napadl čtyři lidi pepřovým sprejem, stanul před soudem. Když po slyšení vyšel z budovy soudu, sundal z hlavy masku superhrdiny a přítomným novinářům odhalil svou pravou tvář.

Článek

Benjamin Fodor alias Phoenix Jones nosí černozlatou masku a oblek, který imituje svaly. Jones se stal jednou z nejvýraznějších postav samozvaných hrdinů, kteří v ulicích Seattlu zabraňují násilí. V roli strážce ulic města se Jones objevil už několikrát, ale v posledním případu zašel podle policie příliš daleko. A to když se pokusil pomocí pepřového spreje umranvit čtveřici, mezi kterou došlo údajně ke konfliktu.

Po posledním incidentu došla policii se superhrdinou trpělivost a Jones skončil ve vazbě. K soudnímu slyšení, které proběhlo tento pátek, přišel Fodor ve svém komiksovém kostýmu. Soudce zatím Phoenixe Jonese z ničeho neobvinil a vyšetřování jeho soubojů s „padouchy“ stále probíhá.

Když vyšel Jones z budovy soudu, kde na něj čekalo několik novinářů, přišla chvilka pravdy. Benjamin Fodor si stáhl z hlavy masku a před objektivy televizních kamer odhalil svou pravou tvář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám