Hlavní obsah

Seniorka ztřískala lupiče židlí, pak mu dala svačinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do domu Američanky Marjorie Perkinsové se minulý týden v noci vloupal mladík, který jí vyhrožoval smrtí. Duchapřítomná seniorka se však nedala a ubránila se mu. Nakonec se ukázalo, že lupič měl jen hlad.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmaosmdesátiletá Marjorie Perkinsová z města Brunswick ve státě Maine byla v domě sama, když ji v noci probudil lupič, který se nad ní skláněl a vyhrožoval, že ji zabije. „Řekla jsem si, že jestli mě chce podříznout, tak já ho kopnu,“ řekla později Marjorie deníku The Times Record.

Žena vyskočila z postele, útočník ji poté chytil za ramena a tlačil ji ke zdi. Marjorie se však nedala, popadla židli a do lupiče se pustila. „A pořád jsem ho mlátila,“ vysvětlila s tím, že zcela bez úhony z incidentu nevyšla, protože mladík ji udeřil do čela, kde se jí udělala modřina.

Po chvíli se však muž unavil a zamířil do kuchyně. „Říkal, že má strašný hlad, protože už dlouho nic nejedl,“ popsala Marjorie podivnou situaci. Dala mu tedy dvě krabice sušenek, dvě mandarinky a neustále mu opakovala, ať vyhledá pomoc.

Poté zavolala policii, ale mladík ještě před jejím příjezdem odešel. Nedaleko byl však téměř okamžitě dopaden. Jeho identitu policisté nezveřejnili, ale Marjorie v něm poznala chlapce, který jí zhruba před deseti lety sekal trávník a dnes mu podle jejího odhadu bude zhruba 17 let.

„Odvedl tehdy hodně dobrou práci, takže doufám, že se mu dostane pomoci,“ má vitální seniorka pro mladíka jisté pochopení. Sama žádnou účast nepožaduje. „Není potřeba kvůli tomu sedět a brečet,“ uzavřela Marjorie Perkinsová.

Senior zabránil bankovní loupeži. Lupiče objal

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám