Hlavní obsah

Senior zabránil bankovní loupeži. Lupiče objal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když 69letý Michael Armus z Kalifornie v pondělí vstoupil do banky, chtěl si jen uložit peníze. Ven ale vyšel jako hrdina, v naprostém klidu si totiž uvnitř poradil s lupičem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Michael Armus si v pondělí šel do místní bankovní pobočky uložit šek. Spolu s ním tam byl ještě jeden muž, který ženě na přepážce předložil vzkaz, že má u sebe výbušninu a chce peníze.

Michael zaslechl v hlase lupiče podráždění a depresi, a když se na něj podíval, poznal v něm 42letého Aduarda Placensiu, bývalého souseda a přítele své dcery. Věděl, že musí okamžitě zasáhnout.

Eduardo Placensia na snímku z bezpečnostní kamery

„Co se děje? Nemáš práci?“ zeptal se Michael lupiče. Ten se mu svěřil, že skutečně nemůže nic sehnat, a proto chce jít raději do vězení. Michael se jej snažil uklidnit a oba muži si chvíli povídali.

„A pak jsem ho vzal ven a tam jsem ho objal,“ popsal Michael Armus situaci s tím, že zoufalý Placensia se v ten moment rozplakal.

Během chvíle dorazila i policie a podezřelého zatkla za pokus o bankovní loupež. Během osobní prohlídky na místě se podle serveru ABC News ukázalo, že Placensia u sebe neměl žádné výbušniny ani zbraně.

Seniorka z USA přepadla banku. Už potřetí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám