Hlavní obsah

Seniorka před čtyřiceti lety zanevřela na muže, teď se vdala sama za sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorothy Fideliovou z Ohia zklamali muži a první manželství natolik, že se rozhodla žít sama. V 77 letech se však odhodlala ke druhé svatbě a vzala si osobu, kterou miluje nejvíce. Vdala se sama za sebe.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

První manželství dnes 77leté seniorky Dorothy Fideliové nestálo za nic. Vdávala se v roce 1965 a o devět let později se rozvedla. Před čtyřiceti lety pak na muže definitivně zanevřela a rozhodla se žít sama. V sobotu se však v domě pro seniory, kde žije, provdala podruhé. Vzala si někoho, kdo ji už nikdy nezklame, a vdala se sama za sebe.

„Tohle jsem vždycky chtěla. Chtěla jsem se vdát a mít šťastný život, ale nevyšlo to. Teď mám druhou šanci být šťastná,“ vysvětlila tento neobvyklý krok matka tří dětí a nyní již také babička Dorothy Fideliová. Podle magazínu Today byla před svatbou nervózní jako každá nevěsta, ale nakonec vše dopadlo přesně podle plánu.

Na nápad vzít si sama sebe ji přivedli sousedé, kteří se zmínili, že o takové svatbě něco zaslechli v televizi. Dorothy tak dospěla k názoru, že značnou část svého života věnovala výchově dětí a péči o rodinu, a tak je načase, aby udělala něco, co sama chce. A doplnila, že si vždycky přála mít velkou svatbu, ale myslela si, že je na to již pozdě.

Nejlepší den v životě

Její první svatba totiž byla pouze formálním aktem na úřadě. „Měla jsem na sobě černé šaty, takže manželství bylo odsouzeno k zániku už na začátku,“ vzpomíná dnes Dorothy. „On pak šel rovnou do práce a já domů,“ dokresluje tehdejší značně neveselé okolnosti.

Nynější obřad vedl ředitel zařízení pro seniory a zúčastnili se ho jak členové rodiny, tak i další senioři, se kterými Dorothy bydlí. O výzdobu, hostinu a další náležitosti se postarala její dcera Donna Penningtonová. „To je to nejlepší, co jsem kdy zažila, tedy kromě toho, že jsem měla vás, děti,“ poděkovala po obřadu čerstvě vdaná Dorothy.

A zároveň doufá, že její příběh inspiruje další lidi, aby našli své štěstí a sebelásku.

Rodiče jim svatbu zakázali, tak se vzali až po 60 letech

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám