Hlavní obsah

Šéf britské opozice mluvil o svých dvou synech, jeden z nich je přitom dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedovi britských labouristů Keiru Starmerovi se v televizním vysílání přihodilo nešťastné přeřeknutí, když mluvil o svých dětech. Označil je totiž za dva syny, přičemž ten mladší je ve skutečnosti dcera.

Foto: Profimedia.cz

Keir Starmer

Článek

Sir Keir v televizi mluvil o tom, že nadcházející předvolební období bude pro jeho děti obtížné. „Jediná věc, která mi dělá starosti, jsou naše děti, protože je jim 13 a 15 let a v tomto věku to pro ně bude obtížné,“ řekl předseda britských labouristů. V této souvislosti také uvedl, že má dvě stále ještě „relativně malé děti, chlapce, kterému je 15 let, a chlapce, kterému je 13 let.“

Úsměvná situace je však poměrně nešťastná nejen z hlediska potenciálních volebních preferencí, ale zejména proto, že manželé Starmerovi si své soukromí úzkostlivě chrání, což platí zejména právě pro jejich děti, připomněl web The Telegraph.

Vysoce postavený zdroj z řad labouristů tak podle Telegraphu toto přeřeknutí připisuje skutečnosti, že byl jejich předseda dotázán na velmi citlivé téma.

Britský premiér způsobil skandál. Venčil psa na volno

Koktejl

Nešťastné je také to, že se přeřekl zrovna v pasáži, v níž chtěl vzdát hold celé své rodině. Mimo jiné také zmínil, že jeho manželka Victoria se rovněž drží stranou veřejného života, ale je siru Keirovi velkou oporou. „Všechno, co dělám, s ní probírám,“ řekl ve vysílání stanice Sky News.

The Telegraph také připomíná, že Keith Starmer je pescetarián (nejí maso, ale ryby a živočišné produkty ano) a jeho žena je vegetariánka. A jednou z mála věcí, které Starmer o své rodině prozradil, byla i výchova v tomto duchu. Jejich děti tak do svých deseti let nesměly jíst maso.

„Ale pak jsme jim dali možnost se rozhodnout,“ řekl tehdy labouristický předák. A zatímco dcera údajně maso „v životě neochutnala“, syn se zaradoval a nyní téměř při každé příležitosti vymetá fastfoody.

Možný budoucí britský premiér má kostlivce ve skříni. Nelegální prodej zmrzliny

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám