Hlavní obsah

Ruské fanynky litují, že neuvidí Gotta v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Karel Gott musel kvůli hlasivkám na poslední chvíli zrušit své pondělní vystoupení v moskevském Kremlu. Gott dosud zpíval na Evropském turné hvězd společně se souborem písní a tanců Ruské armády Alexandrovci, Helenou Vondráčkovou, Lucií Bílou a sólistkou pražské opery Marinou Vyskvorkinovou.

Článek

"Ještě v neděli ráno na letišti jsme pro něj měli připravený pas s vízem a letenku. Čekali jsme, že se stane zázrak, ale bohužel," řekl na tiskové konferenci v Moskvě Jiří Vaníček z pořádající pražské agentury NKL Žofín.

Gott už kvůli špatným hlasivkám nevystoupil na pražském koncertě turné 12. května právě na Žofíně. Na konci dubna se Gottovi narodila dcera Charlotte Ella. [celá zpráva]

Trojice zpěvaček z České republiky však v pondělí potěší ruské publikum spolu se mnohohlasým souborem Alexandrovců. "Je nádherné, když se taková masa přizpůsobí cipískovi jako jsem já," popsala zážitky se společným zpíváním s ruskými vojáky Bílá. Do ruské metropole přijela podruhé, ruské publikum jí připadá stejné vřelé jako české.

Na Gotta čekaly fanynky už na letišti

Vondráčková a Vyskvorkinová zpívaly v Moskvě už několikrát, naposledy loni, kdy při velké koncertní sérii uspořádané k 60. výročí ukončení druhé světové války navštívily řadu evropských metropolí. Pro obě zpěvačky bývá prý kremelský koncert výjimečnou událostí.

Na Gotta v Moskvě čekaly i jeho obdivovatelky. Mnohé se vydaly už i na letiště, kde měla krátce po poledni česká hudební delegace přistát. "Je to poprvé, kdy Karel Gott v Moskvě nevystoupí. Je mi to velmi líto. Ale na koncert přijdu, znám paní Vondráčkovou a velmi ji obdivuji," řekla devětašedesátiletá Valentina Stabrovská, která přijela do Moskvy na koncert českých hvězd z Petrohradu. Svého oblíbence prý "pronásleduje" už tři desetiletí. Nevynechá jediný koncert, který Gott v Rusku pořádá.

Reklama

Související témata:

Související články

Karel Gott představil své muzeum Gottland

Zlatých, platinových či diamantových desek za prodeje svých alb dostává Karel Gott požehnaně nejen v tuzemsku, ale i v Německu. Jejich rozrůstající se počet...

Gott se syna nedočkal, má třetí dceru

Šestašedesátiletý zpěvák Karel Gott má třetí dceru. Jeho přítelkyně Ivana Macháčková mu v neděli ráno porodila holčičku. Jmenuje se Charlotte Ella Gottová.

Výběr článků

Načítám