Hlavní obsah

Ruské divadlo nezahálí ani v době pandemie. Divák bude potřebovat štěstí

Obyčejně bývá představení jediného herce považováno za vrcholné dílo umělce. V Rusku ale teď kvůli koronaviru chystají představení, ve kterém bude osamělý i jediný divák v hledišti, povšimla si agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zmíněné vystoupení uvede tento měsíc divadlo opery a baletu v ruském městě Perm. Nese název Jeden na jednoho a bude jej moci sledovat jediný divák v hledišti, ostatní se budou muset spokojit s přenosem na internetu.

Permské divadlo minulý týden vykonalo dvě „karanténní představení” bez diváků, která byla k vidění výlučně na internetu, kde zaznamenala na 160 tisíc zhlédnutí.

„Jsme připraveni uspořádat představení pro jedinou osobu, protože nakonec jeden divák má stejnou hodnotu jako plné hlediště,” tvrdí režisér Marat Gacalov, působící v průmyslovém městě ležícím asi 1100 kilometrů východně od Moskvy.

Striptérky přišly o kšefty, bez práce ale dlouho nezůstaly

Koronavirus

Jeden z účinkujících má podle režiséra vybrat jednoho diváka v náhodném losování ze zaregistrovaných kupců vstupenek. Ale vyvoleného šťastlivce bude muset ještě vyšetřit lékař, než bude smět vstoupit do divadla a vychutnat si koncertní představení opery Bohéma italského hudebního skladatele Giacoma Pucciniho.

Rusko dosud zaznamenalo 4731 potvrzených případů nákazy a 43 úmrtí souvisejících s koronavirem. Úřady zakázaly cizincům vstup do země až do května a zrušily či silně omezily veřejná shromáždění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám