Hlavní obsah

Ruská televize se vrací k zábavě, nově vysílá show o partnerkách vězňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ruském televizním kanálu Ju se začala vysílat reality show o ženách udržujících partnerské vztahy s muži, kteří si odpykávají tresty ve vězeňských zařízeních.

Foto: Reuters

Ruští vězni (ilustrační foto).

Článek

První díl pořadu s názvem Žduli (Čekalky) televize odvysílala už v březnu minulého roku, ale potom vysílání přerušila, pravděpodobně v souvislosti s válkou na Ukrajině, uvedl zpravodajský portál Meduza.

V březnu minulého roku se tak ruští diváci nedočkali ani dalších plánovaných reality show.

Stejně jako kanál Ju se od zábavného obsahu po ruském vpádu na Ukrajinu odklonil také První kanál. Tato stanice spojovaná s prokremelskou propagandou nevysílala žádné zábavné pořady od 25. února minulého roku až do září.

Pořad o romantických vztazích s trestanci přichází v době, kdy se o ruských vězních hovoří v souvislosti s jejich verbováním soukromou Wagnerovou vojenskou skupinou do bojů na Ukrajině.

Upoutávka k dalšímu dílu reality show Žduli.

„Podle oficiálních statistik si k 1. lednu 2022 v ruských věznicích odpykávalo tresty 429 tisíc mužů. Skoro každý z nich má na svobodě věrnou čekalku. Co nutí ženy, aby spojily svůj život s někým na druhé straně ostnatého drátu?“ zaznívá v úvodu pořadu.

V nově odvysílaném dílu vystupuje 28letá Angelina ze Saratovské oblasti, která se chystá vdát za vězněného 37letého Emila Akopjana.

Tomu zbývají ještě tři roky z devítiletého trestu uloženého za nepovolené držení zbraně, přechovávání drog a vydírání za použití násilí.

Akopjan je recidivista - už v 19 letech ho soud poslal na čtyři roky za mříže za úmyslné lehké ublížení na zdraví a v 29 letech za těžké ublížení.

Lidskoprávní organizace Russia Behind Bars v lednu upozornila, že mnozí z mužů naverbovaných do války na Ukrajině padli nebo dezertovali, v některých případech do Ruska a se zbraní v ruce.

Ruská trestanecká zařízení se podle organizace kvůli praxi posílání vězňů do války na Ukrajině vyprazdňují, zatímco se plní vazební věznice, v nichž se ocitají zadržovaní váleční zajatci z Ukrajiny.

Kriminál s výhledem na bazén. Vězeň hulákal na ženy v bikinách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám