Hlavní obsah

Roušky nezavedu, dokud mi to nepřikáže Duch svatý, tvrdí americký starosta

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když čísla nakažených v jeho okrese povážlivě rostou, starosta Bill Newman z Lincoln County ve státě Tennessee má ohledně zavedení roušek jasno. Sám je zavést nehodlá a čeká, až mu k tomu dá pokyn vyšší prozřetelnost. Newman sám paradoxně nepopírá přínos, které nošení roušek během pandemie přináší.

Foto: Lincoln County

Starosta Lincoln County Bill Newman

Článek

Obyvatelům nenařídím nosit roušku, dokud mi tak nenakáže Duch svatý. Takto reagoval okresní starosta (funkce v některých menších amerických okresech) okresu Lincoln ležícího na hranici států Tennessee a Alabama. Není to tím, že by vystudovaný veterinář, popíral vědecká fakta.

„Virus je věda a existuje. Věřím, že používání roušek pomáhá zabraňovat šíření viru,“ uvedl starosta tento týden. „Ale pro teď necítím, že bych měl mandát nařídit lidem roušky nosit,“ dodal.

Starosta následně vysvětlil, že jde o velké rozhodnutí. A o každém velkém rozhodnutí se radí s Bohem. „Je to věc srdce, nikoliv mysli. Využíváte všechny Bohem dané talenty, fyzické, mentální nebo spirituální. Když se modlím o radu, ne vždy dostanu odpověď hned,“ uvedl starosta s tím, že odpověď ohledně nařízení povinného nošení roušek může přijít.

Otravné roušky? Lepší než umřít, vzkázal guvernér New Jersey

Koronavirus

Newmanův postoj rozlítil především zastánce roušek. „Je tu hodně vzteku. Lidé cítí, že nyní je šance ukázat se jako lídr, ale on ji nevyužívá a schovává se za Ducha svatého,“ uvedla obyvatelka Kay Campbellová, která patří k facebookové skupině MaskUpLincolnCounty podporující nošení roušek.

Okres Lincoln je malá zemědělská oblast, ve které žije dohromady lehce přes 34 tisíc obyvatel. OD jara se zde koronavirem nakazilo 1322 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám