Hlavní obsah

Rána a ve stropě díra. Britce propadl střechou do domu led spadlý z letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proražená střecha a škoda za 12 tisíc liber (340 tisíc korun). To způsobil kus ledu, který nejspíš odpadl z přistávajícího letadla na dům 45leté Britky v Banbury v hrabství Oxfordshire.

Led, který spadl z letadla, prorazil střechu domu v BritániiVideo: AP

 
Článek

Incident se odehrál 12. září, když Carla Georgová, 45letá doktorka kriminologie, zaslechla ve svém domě hlasitou ránu. Když šla zkontrolovat, co se stalo, zjistila, že na zemi leží spousta ledu a kusy stropu, ve kterém zeje masivní díra.

„Zrovna jsem byla v pracovně, když jsem zaslechla ránu. Zazněla z místnosti, kterou používám ke skladování věcí, takže jsem si nejdřív myslela, že jen popadaly krabice,“ popsala žena událost pro agenturu AP.

Šla to celé zkontrolovat a všimla si, že má díru ve stropě. Za chvíli zaslechla zvonek, kdy se jí sousedka přišla zeptat, jestli ví, že má díru ve střeše.

Medvěd pobíhal v nákladovém prostoru letadla

Blízký a Střední východ

Při příjezdu hasičů přišlo celkem rychlé vysvětlení. Díru způsobil led, který odpadl z letadla při přistávání. Zřejmě se dostal do prostoru podvozku letadla. Při vysouvání kol při přistávacím manévru pak vypadl.

Přestože Carla tvrdí, že si nepamatuje, že by se někomu ze sousedů stalo něco podobného, a to přitom nad jejich hlavami přistává řada letadel, protože se nachází poblíž letiště Heathrow, nejedná se o něco až tak zvláštního, jak to na první pohled vypadá.

Statisticky je hlášeno v Británii 25 incidentů spojených s pádem ledu z letadel ročně. Škodu, která Carle na jejím domě vznikla, pak naštěstí zaplatí pojišťovna.

Myslel jsem, že spadlo letadlo, řekl svědek exploze domu na Prostějovsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám