Hlavní obsah

Medvěd pobíhal v nákladovém prostoru letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irácký premiér Muhammad Súdání nařídil vyšetřit incident, který se stal v pátek na letišti v Dubaji. Letadlo iráckých aerolinií směřující do Bagdádu nabralo zpoždění poté, co se zjistilo, že v jeho nákladovém prostoru pobíhá medvěd. O kuriózní situaci informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letecká společnost Iraqi Airways v sobotu uvedla, že ve spolupráci s personálem mezinárodního letiště v Dubaji postupovala podle všech předpisů. Cestujícím se omluvila, stejně jako to udělal i kapitán letadla, když na palubě vznikl rozruch kvůli zpoždění.

Kapitán uvedl, že důvodem byl medvěd, který se těsně před zpáteční cestou do Bagdádu neznámým způsobem dostal ze své klece a začal pobíhat v nákladovém prostoru. Na letiště byli přivoláni veterináři, kteří zvíře uspali.

„Společnost se omlouvá cestujícím letu z mezinárodního letiště v Bagdádu na letiště v Dubaji z důvodů, které společnost nemohla ovlivnit,“ uvedla letecká společnost ve svém prohlášení, na které odkazuje agentura AP.

Aerolinky neuvedly, komu medvěd patřil, ani jakým způsobem se dostal v nákladovém prostoru z klece.

Podle AP je mezi bohatými Iráčany, zejména v Bagdádu, oblíbenou zálibou chovat doma predátory. Bagdádská policie řešila také případy, kdy divoká zvířata majitelům utekla a potulovala se po ulicích nebo skončila v kuchyni restaurací a pak na jídelním lístku.

Medvěd, nebo člověk v kostýmu? Nerozumíte tomu, vzkázala lidem zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám