Hlavní obsah

Rackové rozradostnili demonstranty proti Macronovi. Útočili na policejní drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nečekaný odpor narazila francouzská policie, když v Rennes monitorovala s pomocí dronu demonstraci proti důchodové reformě, kterou nedávno prosadila administrativa prezidenta Emmanuela Macrona. Na dron začali útočit k radosti účastníků protestu rackové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak informoval deník Nice-Matin, ptáci nalétávali na létající kameru opakovaně, což si někteří demonstranti natočili na mobilní telefony a pobaveně glosovali na sociálních sítích. „Rackové jsou na naší straně“, „Rackové do toho!“ nebo „Rackové se nikdy nepostaví na špatnou stranu“, zněly komentáře.

„Prefektura chtěla registrovat demonstranty, ale bretaňští rackové se rozhodli jinak,“ napsal další účastník protestu s tím, že policie musela dron po opakovaných útocích „rytířů oblohy“ stáhnout.

Francie v úterý zažila další, v pořadí už 14. protestní den proti změnám důchodového systému. Jádrem reformy je zvýšení věkové hranice pro odchod do penze z nynějších 62 na 64 let. Tentokrát ale vyšlo do ulic podstatně méně demonstrantů.

Ministerstvo vnitra hovoří o 281 tisících, zatímco při některých dřívějších protestech přesahovala účast hranici jednoho milionu lidí. V Paříži, Nantes, ale i Rennes došlo i na potyčky s policií, která nasadila slzný plyn.

Macronovi to prošlo. Ústavní rada potvrdila posunutí důchodového věku ze 62 na 64 let

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám