Hlavní obsah

Putin je jedinečný člověk. Naučil se hokej v 58 letech, chválí ho ruská hokejová legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská hokejová legenda Pavel Bure v rozhovoru s vládní agenturou TASS uvedl, že nedemokraticky znovuzvolený prezident Vladimir Putin je jedinečný člověk, který se v 58 letech naučil bruslit a hrát hokej. Pochválil jej také za vznik amatérské Noční hokejové ligy, v níž Putin nastoupil již několikrát. V rozhovoru už ovšem neuvedl, že ho hráči nechávají jet samotného na bránu, gólman se sotva snaží a že ruský prezident hraje s helmou jiné barvy než ostatní, aby byl okamžitě poznat.

Foto: Profimedia.cz

Ruský diktátor Vladimir Putin a běloruský diktátor Alexandr Lukašenko na hokejovém zápase.

Článek

„Byl jsem svědkem toho, jak to všechno začalo. Když byl tak vytížený a měl tolik práce, tak si našel čas, aby se naučil bruslit. V 58 letech. Předtím bruslit neuměl,“ popsal začátky Putinovy hokejové kariéry Bure v rozhovoru pro TASS.

Ruská hokejová legenda dále uvedla, že „nedávno měla tu čest“ se s Putinem setkat a říct mu, že si s ním zase zahraje hokej, když ho pozve. „V padesáti letech jsem s hokejem skončil. On (Putin) mi odpověděl, že v 58 začal. Tak jsem mu řekl: ‚Já nejsem jako vy. Vy jste jedinečná osobnost,‘,“ uvedl dále Bure.

Ruský hokejista, který odehrál přes deset sezon v nejprestižnější kanadsko-americké NHL, dále pochválil Putina za iniciaci vzniku Noční hokejové ligy pro amatéry, ve které ruský prezident již několikrát nastoupil.

Putin ruší všechna tradiční vystoupení. Nevyjede ani na led

Evropa

„Je jasné, že není profesionál. Dokonce zdůraznil, že je amatér. Byl iniciátorem vzniku Noční hokejové ligy pro amatéry. A svým příkladem chtěl ukázat, že i v 58 letech se můžete naučit hrát na amatérské úrovni. Proto si myslím, že je jedinečný. (…) Musíte udržet rovnováhu a nestačí jen bruslit. Musíte hrát. A puk je malý,“ konstatoval Bure.

Ruský bývalý profesionální hokejista už ovšem neuvedl, jakým způsobem Putin hraje. Záběry z několika jeho zápasů jsou dostupné na internetu a je z nich jednoznačně patrné, že když se snaží vstřelit gól, ostatní hráči mu ustupují a brankář najednou jako by zkoprněl. Navíc má často na hlavě jinak barevnou helmu, aby ho každý hráč na ledě rozpoznal a ustoupil mu.

Putin si hokej zahrál i například s velitelem ozbrojených sil Sergejem Šojguem nebo s běloruským diktátorem Alexandrem Lukašenkem, který v několika zápasech nemohl nastoupit, protože mu na nohu spadla 80kilová kláda.

„Štípal jsem dříví na otop. Na nohu mi spadla kláda vážící asi 80 kilo,“ odůvodnil svoji absenci podle agentury Belta Lukašenko. „Chodil jsem dál a vypadalo to, že je všechno v pořádku. Ale později už to nešlo,“ nastínil svoje trable běloruský diktátor.

Oba diktátoři společně i s Burem nebo s další ruskou legendou Iljou Kovalčukem nastoupili na led v prosinci 2021. Putin tehdy vstřelil sedm branek.

Foto: Profimedia.cz

Ruský bývalý hokejista Pavel Bure

Lukašenkovi spadla na nohu 80kilová kláda

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám