Hlavní obsah

Lukašenkovi spadla na nohu 80kilová kláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko se o víkendu nezúčastnil zápasu prezidentského hokejového klubu proti výběru z Mohylevské oblasti kvůli zranění v dolní části těla. Podle samotného Lukašenka mu na nohu spadla 80kilová klada, když sekal dříví. Informuje o tom běloruská státní agentura Belta.

Foto: Profimedia.cz

Běloruský diktátor musel kvůli pádu klády na nohu vynechat hokejový zápas.

Článek

„Štípal jsem dříví na otop. Na nohu mi spadla kláda vážící asi 80 kilo,“ odůvodnil svoji absenci podle agentury Belta Lukašenko. „Chodil jsem dál a vypadalo to, že je všechno v pořádku. Ale později už to nešlo,“ nastínil svoje trable běloruský diktátor.

Běloruský prezidentský tým se už roky účastní amatérské ligy, ve které hraje proti týmům z Mohylevské oblasti, Minské oblasti nebo proti týmu z Homelské oblasti.

V posledních 16 letech Lukašenkův tým turnaj vyhrál 14krát. Jednou se radovala i Homelská a Minská oblast.

Lukašenko si pojistil doživotní imunitu a nedotknutelnost svého majetku

Evropa

V posledním klání, kterého se Lukašenko nezúčastnil, vyhrál jeho výběr proti týmu z Mohylevské oblasti poměrem 8:4. První hvězdou zápasu prezidentského týmu se stal syn diktátora Nikolaj Lukašenko, který vstřelil dvě branky.

Zajímavostí je, že za Mohylevskou oblast nastupuje i Andrei Kostitsyn, bývalý běloruský reprezentant, který v sezoně 2020/2021 oblékal dres Pardubic.

Kostitsyn je se šesti brankami a stejným počtem asistencí nejproduktivnějším hráčem turnaje. Kolik bodů nebo jestli nějaké v turnaji nasbíral samotný Lukašenko, Belta nepíše.

Milovníci hokeje

Alexandr Lukašenko je stejně jako ruský prezident Vladimir Putin milovníkem hokeje. V minulosti se oba prezidenti na ledě objevili dokonce i spolu. Stalo se tak například v prosinci 2021. Putin tehdy podle ruské státní agentury TASS vstřelil sedm branek.

Putin měl tehdy na sobě dres s číslem 11, Lukašenko si oblékl jedničku. V zápase se objevily i ruské hokejové hvězdy Pavel Bure nebo Ilja Kovalčuk.

„Skóre zápasu otevřel ve 3. minutě ruský prezident Putin. Krátce poté vstřelil další gól běloruský prezident Lukašenko. Celkem ruský prezident Putin vstřelil sedm branek a jeho běloruský protějšek další dvě,“ píše TASS.

Ruský prezident si hokej zahrál také v květnu 2019. Z tohoto zápasu pochází i památné video, na kterém Putin při děkovačce na ledě upadl na červeném koberci.

Reklama

Výběr článků

Načítám