Hlavní obsah

Přepravní firma rozbila vinařovi vína za 18 miliónů, třetinu jeho produkce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víno za více než milión australských dolarů (18 miliónů korun) bylo zničeno při dopravní nehodě v Austrálii. Šlo o víno shiraz, konkrétně lahve Mollydooker Velvet Glove, ročník 2010. Nešlo ani v nejmenším o levné víno. Jedna láhev se totiž běžně prodává v přepočtu asi za 3400 korun. Informovala o tom agentura AFP.

Článek

Vinař Sparky Marquis v krátkosti popsal novinářům, jak byl nepředstavitelně namíchnutý, když se dozvěděl, že 462 beden jeho vína bylo rozbito během nakládání do přepravního kontejneru, který měl namířeno do USA.

"Když ten kontejner otevřeli, tak to tam vypadalo jako na místě vraždy. Nicméně vonělo to nádherně," řekl Marquis médiím a dodal, že při nehodě byla rozbita třetina roční produkce jeho vinařství McLaren Vale.

Masivní ztráta

"Je to obrovská ztráta. Určitě projdeme všech 462 balení, abychom zjistili, zda se něco nedá zachránit. Jediným štěstím je to, že byla zásilka plně pojištěna," konstatoval vinař.

Podle agentury France-Presse se přepravní firma Kerry Logistics, které se dodávka rozbila, stará každoročně o přepravu 20 tisíc kontejnerů. Zástupce firmy Brett McCarthur uvedl, že zatím nikdy k podobnému pochybení z jejich strany nedošlo.

"Bylo to sakra těžké odhodlat se zavolat Sparkymu a říct mu, co se stalo," smutně dodal McCarthur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám