Hlavní obsah

Potápěč si zahrával v přítomnosti žraloka

Novinky, vps

Horké chvilky prožíval ve vodách poblíž Floridy potápěč Jimmy Roseman, když okolo něj kroužil žralok bílý. Místo toho, aby se pokusil o útěk, ho několikrát dloubl harpunou. Riskantní strategie se vyplatila a žralok odplaval.

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěč odehnal žraloka harpunou

 
Článek

Roseman se potápěl v hloubce asi 30 metrů. V jeden moment spatřil v dálce siluetu, kterou nechce pod vodou vidět asi žádný potápěč.

Žralok měřící asi 3,5 metru okolo něj dvě minuty kroužil a neustále se přibližoval. Američan tak byl nucen odradit ho a vybral si k tomu svou harpunu. Na obávaného predátora to k jeho štěstí zabralo.

„Na videu to vypadá, jako kdyby byl žralok daleko. Ale celou dobu byl ode mě tak dva metry. V tom posledním případě jsem ho musel dloubnout opravdu tvrdě,“ řekl potápěč stanici Fox 35.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok mako a jeho útoky na návnaduVideo: Reuters

Jak by to mohlo vypadat, kdyby Roseman neuspěl a žralok se na něj vrhl, ilustruje video, které natočili rybáři z Amerického Marylandu. Na návnadu umístěnou pod svou lodí přilákali žraloka mako a kameru umístili tak šikovně, že se divákům naskytl detailní pohled na smrtící čelisti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám