Hlavní obsah

Lékaře napadl žralok. Zahnal ho, zašil si rány a šel na pivo

Novinky, vps

Nedávno dokončená medicína přišla v sobotu vhod 24letému Jamesi Grantovi z Nového Zélandu. Při rybaření ho totiž napadl žralok a zranil ho na noze. Mladý muž nepospíchal na pohotovost, místo toho si rány zašil sám a poté si v klidu dal pivo v hospodě na pobřeží.

Lékař, kterého napadl žralok, si sám zašil rány a šel do hospody na pivoVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Grant vyrazil v sobotu s kamarády lovit ryby harpunou poblíž Cosy Nook na Jižním ostrově. Zrovna ulovil svou první rybu, když v tom se mu do nohy zakousl žralok.

„Něco mě tahalo za nohu. Myslel jsem, že by to mohl být jeden z mých kamarádů. Otočil jsem se a viděl jsem velkou stříbrnou tvář, jak se na mě dívá, a za ní dlouhé tělo. Bodal jsem do něj svým nožem tolikrát, jak to jen šlo, a nakonec se pustil,“ popsal Grant situaci pro agenturu Reuters.

Zašil se sám

Na parybu se nestihl pořádně podívat, ale jednalo se podle jeho odhadu o žraloka sedmižábrého. Ten na člověka běžně neútočí, pravděpodobně ho tak přilákala ryba, kterou Novozélanďan právě ulovil.

Zranění nebyla především díky tlustému neoprenu tak vážná, ale i tak vyžadovala ošetření. Grant si došel do auta pro lékárničku a rány si zašil a obvázal. Pak si zašel do hospody na pivo, které posloužilo jako anestetikum.

S rybařením nepřestane

„Bylo to trochu neobvyklé, přijít do hospody a požádat o něco na utření krve z podlahy a pak si dát pivo,“ řekl serveru australské stanice ABC hospodský Warren Bevin.

„Na obou stranách (lýtka) měl rány. Nebyly obrovské, ale dostatečně velké, aby si člověk dělal starosti. Byl ale docela veselý. Nevím, jestli to bylo šokem nebo adrenalinem, ale byl v pohodě,“ dodal Bevin.

Grant pro místní média dodal, že je rád, že má nohu vcelku. Na rybaření nezanevře, jen si počká, až bude jasný den s dobrou viditelností.

Reklama

Výběr článků

Načítám