Hlavní obsah

Policisté v USA naháněli dvanáctiletého školáka v nakladači

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Michiganu se koncem listopadu účastnili velmi neobvyklé honičky, když pronásledovali ukradený teleskopický nakladač. Řídil ho teprve dvanáctiletý školák, jenž nereagoval na výzvy a odmítal zastavit.

Policisté naháněli ukradený nakladač, který řídil 12letý chlapec.Video: ANN ARBOR POLICE DEPARTMENT, AP

 
Článek

Hlášení o krádeži stroje ze školního pozemku ve městě Ann Arbor, jež leží na západním okraji detroitské aglomerace, dostali policisté v sobotu kolem 18:45 místního času. Web Fox News upřesnil, že šlo o stroj Construction Genie GTH-636, jenž se v objektu školy podílel na probíhající rekonstrukci.

Pozdější vyšetřování ukázalo, že stroj zůstal odemknutý a klíč byl ukrytý uvnitř kabiny. Toho dvanáctiletý chlapec využil a vydal se na večerní projížďku. Policisté na něj narazili krátce po ohlášení, ale jejich snahy přimět ho k zastavení se míjely účinkem.

Po zhruba půlhodinovém pronásledování v rychlostech 24-32 kilometrů za hodinu přejel chlapec ve stroji přes most a na druhé straně převzala doprovod další policejní hlídka, které se hocha sedm minut před osmou hodinou nakonec podařilo zastavit.

Při své dobrodružné jízdě chlapec poškodil přinejmenším deset automobilů a jeho řidičský um odneslo také pár kusů dopravního a místního značení. Chlapec byl na místě zatčen a převezen do zařízení pro mladistvé. Policie jeho večerní jízdu vyšetřuje jako trestný čin.

Desetiletého řidiče zadrželi za rychlost, jeho otec nasával na sedadle spolujezdce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám