Hlavní obsah

Paraglidista se ještě ve vzduchu čelně srazil s projíždějící dodávkou

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paragliding je zcela určitě adrenalinový sport. Jakákoliv nehoda je extrémně nebezpečná. Zamotaná lana, silný poryv větru nebo střet s jiným paraglidistou, to jsou asi nejčastější rizika spojená s paraglidingem. Nadšenec na videu ovšem poznal další, při přeletu nad zemí ho totiž ještě ve vzduchu čelně zasáhla projíždějící dodávka.

Článek

Paraglidista vyrazil s partou kamarádů na rutinní let, který měl tentokrát netradiční konec. Celou situaci natáčel jeden z kamarádů. Muž krouží po obloze a chystá se na přistání. Obletí své přátele a prolétá těsně nad zemí, bohužel pro něj v místě, kudy vede silnice.

Z ničeho nic z levé strany vyjede bílá dodávka a do paraglidisty čelně narazí. V ten moment záznam končí a vyděšení kamarádi spěchají sraženému na pomoc. O tom, jaké následky tato netradiční nehoda měla, nejsou zatím žádné dostupné informace.

Ještě horší chvíle hrůzy zažil v říjnu tohoto roku ruský paraglidista při svém prvním letu v Himálajích. Do šňůr od kluzáku se mu totiž ve velké výšce zamotal orel. Kuriózní nehodu nakonec oba její aktéři ve zdraví přežili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám