Hlavní obsah

Opočenský dostal vycházku z vězení a oženil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIRKOV

Známý sochař Pavel Opočenský si v sobotu na zámku Červený Hrádek vzal za manželku třiadvacetiletou Julii Bergmannovou. Padesátiletý Opočenský dostal vycházku z věznice ve Všehrdech na Chomutovsku, kde si odpykává šestiletý trest za pohlavní zneužívání dívek.

Článek

"Dnes je to sňatek a svatební noc a svatbu si ještě za necelý rok zopakujeme," žertoval po obřadu Opočenský. Za 11 měsíců má totiž šanci na podmínečné propuštění z vězení. "Připadá mi, že jsem se stal obětí nějakého hysterického, úžasného snu," popsal umělec své pocity manžele.

Novomanželé si vyměnili hranaté snubní prsteny z křemene, které vyrobil Opočenského přítel, šperkař Karel Votýpka.

Svatby se kromě dvou svědků zúčastnila už jen početná skupina novinářů. Po svatební noci a snídani Julie sochaře odveze zpět do věznice. "Doufám, že už nás novináři opustí a my budeme až do rána jen spolu. Místo, kam nyní pojedeme, vám samozřejmě neprozradíme," dodala novomanželka.

Opočenský chodí ve vězení do školy, stal se učněm dvouletého oboru zámečník. Za mřížemi už vytvořil několik uměleckých děl. Artefakt, jehož hodnota by se mohla podle vedení věznice v zahraničních galeriích vyšplhat až na 200.000 korun, putoval až do Olomouce. Výtěžek z díla pomůže tamním handicapovaným dětem.

Soud uložil i trest Opočenského manželce Julii. Za to, že se sochařem do telefonu popisovala soulož dvanáctiletým dívkám, jí uložil 50 hodin obecně prospěšných prací.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamenný nemrava

Každý má právo prosazovat svůj názor, ale měl by být schopen pro něj argumentovat. To platí i o bezmála třech stovkách občanů města Kuřimi, kteří podepsali...

Opočenský odsouzen na dalších 4,5 roku

Za zneužívání nezletilých dívek by měl sochař Pavel Opočenský (49) strávit podle středečního verdiktu Obvodního soudu pro Prahu 2 dalších čtyři a půl roku...

Výběr článků

Načítám