Hlavní obsah

Olympionik Valenta se v Dobříši oženil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOBŘÍŠ

Olympijský vítěz Aleš Valenta a televizní moderátorka Elen Černá si v sobotu řekli své ano při svatebním obřadu pod širým nebem, u rybníku v zahradě dobříšského zámku. Pár se tak bral navzdory pověrám poslední květnový den.

Foto: ČTK

Svatební fotografie novomanželů Valentových

Článek

Netradičně přijeli ženich a nevěsta na svatební obřad společně. Ze sportovního kabrioletu vystoupil Valenta v šedém obleku. Půvabné nevěstě se pod zeleno-bílými svatebními šaty rýsovalo těhotenské bříško, potomek se má narodit již v červenci.

Po mediální předehře s focením a rozhovory se nevěsta s ženichem přesunuli pod francouzskou zámeckou zahradu. Asi šedesátka pozvaných hostů musela překonat sráz k rybníku s kapry a kachnami. Za svědka šel Valentovi jeho kamarád a trenér Pavel Landa. Mezi gratulanty převažovali příbuzní a nejbližší přátelé, ze skokanů nechyběl například akrobat Miha Gale ze Slovinska.

Na pověry nedají

Že se svatba konala poslední květnový den, zamilované dvojici nevadilo. I když se říká: Svatba v máji, ženich v háji. "Opovaž se!" naoko se rozčílila paní Černá-Valentová. "Slyšeli jsme jiné pověry, a moc na to nevěříme. Pohodička," ujistil manžel.

Jestli byl těžší vítězný olympijský skok v Salt Lake City, nebo krok do manželství, nechtěl Valenta srovnávat. "To jsou zcela odlišné věci," podotkl. "S Elen po boku to není tak těžké, jako se rozjet na náročný skok," zamyslel se Valenta.

Valenta: nervóznější jsem byl při žádání o ruku

Svatbu připravila Valentova manažerka, takže nevěsta měla čas jen sama na sebe. O nic jiného se nemusela starat. "Za to jsem strašně vděčná. Já si sehnala jen šaty a boty," řekla nevěsta.

Valenta přiznal, že nervóznější byl při žádání o ruku. "Přípravy totiž probíhaly několik měsíců, takže to nebylo tak, že bych se rozhodl ráno a odpoledne požádal," uvedl Valenta. Přitom ještě před měsícem odmítal, že by plánoval sňatek s Elen. "Abych řekl pravdu, tak to nějak neřešíme," řekl tehdy Valenta po oznámení o těhotenství své přítelkyně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám