Hlavní obsah

Neměňte si jméno na „Losos“, žádá Tchaj-wan

Odvážná marketingová akce řetězce sushi restaurací Sushiro přiměla tchajwanské úřady k nevídané prosbě. Každý, kdo si své křestní jméno změní na „Losos“, dostane zdarma tolik sushi, kolik sní. Tak zní nabídka, kterou už vyslyšelo podle odhadů zhruba 150 lidí. A úřady se obávají chaosu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Marketingová akce se neminula účinkem. I díky oficiálnímu vyjádření úřadů o ní informovaly tchajwanské deníky, které hovoří o „lososovém chaosu“. Každý, kdo se v řetězci Sushiro prokáže identifikačním dokladem, kde bude jako křestní jméno uvedeno „Kuej Jü“ (losos), může se v restauraci najíst do sytosti a zdarma.

Student, jehož příjmení (lépe řečeno rodinné jméno) zní Ma, sdělil místním novinám, že už se najedl v přepočtu za zhruba 5200 korun. Prohlásil rovněž, že své jméno změnil na Pao Čcheng Kuej Jü, což by se dalo zhruba přeložit jako „Výbušně dobrý losos“.

„Změnila jsem si jméno na Losos a další dva mí přátelé rovněž,“ svěřila se žena s příjmením Tung místní televizi SET TV. „Poté si ho prostě změníme zpátky,“ dodala.

Opil se a změnil si jméno podle slavné zpěvačky. Plánuje si ho nechat

Muži

Jak uvedl britský deník Guardian, tchajwanské úřady z této akce přílišnou radost nemají. „Tento důvod změny jména nejen plýtvá naším časem, ale způsobuje i zbytečné papírování,“ uvedl náměstek ministerstva vnitra Čchen Tsung-jien. A důrazně požádal veřejnost, aby „opatrovala své administrativní zdroje“ a byla v budoucnu rozumnější.

Mezitím však na Tchaj-wanu přibývají jména jako „Lososí princ“ či „Losos smažená rýže“.

Reklama

Výběr článků

Načítám