Hlavní obsah

Neber si Camillu, prosili Charlese princové

Ve zdrcující vzpomínce, kterou použil k vyřizování účtů s nejstaršími členy královské rodiny, princ Harry napsal, že spolu s bratrem Williamem prosili otce, tehdy prince Charlese, dnes krále Karla III., aby si nebral Camillu Parkerovou Bowlesovou. Tato pasáž se objevila v Harryho knize Spare (Náhradník), kterou získal list The Daily Telegraph ve Španělsku.

Foto: Profimedia.cz

Britský královský pár – král Karel III. a královna manželka Camilla

Článek

Harry Camille vyčítá podíl na smrti jeho matky Diany, princezny z Walesu, protože sehrála „klíčovou roli“ v rozpadu manželství jeho rodičů. Říká, že on a William jí byli připraveni odpustit, pokud by učinila jejich otce šťastným, ale Charlesovi řekli, že by ji v rodině uvítali pouze pod podmínkou, že se znovu neožení.

„Jediné, co jsme na oplátku žádali, bylo, aby se s ní neoženil. ,Nemusíš se znovu ženit. Buďte spolu, a to je vše,‘ prosili jsme ho. Svatba by … způsobila, že by celá země, celý svět srovnával naši matku a Camillu, což nikdo nechtěl,“ stojí v knize.

Charles na prosbu nereagoval, ale Harry má za to, že Camilla „neztrácela čas při tažení směřujícím k manželství a časem i ke koruně“.

Nacistický kostým mi vybrali William s Kate, tvrdí princ Harry

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám