Hlavní obsah

Na pravém hřibu vyrostla houba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Sezóna houbařům nyní přeje. Příroda si přitom nachystala jedno velké překvapení. Na pravém hřibu nechala vyrůst další houbu - rovněž pravý hříbek. Její hříčka se dostala až do pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit.

Článek

Udivená Lenka Kvarlová z Vlašimi na své houbařské procházce narazila na nezvyklou houbu - byla velmi malá, zato vyrůstala z hlavy pravého hřibu, který už byl podstatně větších rozměrů.

Můžete ji vidět na vlastní oči

Nálezkyně neváhala a spojila se s Muzeem rekordů a kuriozit, kde měli z nálezu neskrývanou radost a houbu jakožto kuriozitku zaregistrovali.

Houba nalezená v katastru obce Želiv bude až do zničení červy k vidění na zahradě Domu dobrých dnů v Pelhřimově, kde sídlí jedna z expozici Muzea rekordů a kuriozit.

Reklama

Související články

V obřím vejci se skrývalo další vajíčko

Pracovníci pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit před pár dny zaregistrovali největší slepičí vejce o extrémní hmotnosti 210 gramů. Tím však překvapení...

Výběr článků

Načítám