Hlavní obsah

Muž zavolal strážníky na srnce, který roky obtěžuje jeho rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Jednapadesátiletému muži z brněnské městské části Mokrá Hora došla v uplynulých dnech trpělivost a přivolal strážníky na drzého srnce, který pět let obtěžuje jeho rodinu. Muž toleroval, když si srnec pochutnával na zelenině z jeho zahrádky. Zvíře se ale nyní osmělilo natolik, že zavítalo do jeho kuchyně, řekl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Srnci se evidentně v blízkosti lidí líbí. Nebojí se jich, strach nemá ani z jejich psa a ani příjezd naší hlídky jej nijak nepoděsil," zdůraznil mluvčí. Strážníci se kvůli případu obrátili na myslivce s žádostí, aby se problém pokusili nějak vyřešit.

Srnec se prošel po domě muže poté, co v uplynulých teplých dnech nechali obyvatelé objektu kvůli větrání venkovní dveře otevřené. V domku žije jeho majitel se svojí nepohyblivou matkou a malými dětmi. Obavy má právě o bezpečnost svých blízských.

Brněnský ekolog Mojmír Vlašín předpokládá, že srnec vyrost jako mládě u lidí a byl následně vypuštěn do přírody. "Proto patrně ztratil plachost. V tomto případě bych proti odstřelu zvířete nic nenamítal. Srnci mohou být na rozdíl od srn opravdu agresivní, a to obzvlášť v robě říje," řekl Vlašín.

Stěhování zvířete na jiné místo, kde by bylo vypuštěno do přírody, nemá smysl. Opět by si našlo cestu k lidem. Spokojeně by podle Vlašína mohlo zvíře žít patrně jen v nějaké oboře nebo zoo.

Reklama

Související témata:

Související články

Britka našla v podprsence spícího netopýra

Jistá Britka našla během své pracovní směny ve své podprsence spícího netopýra. Devatenáctiletá Abbie Hawkinsová na sobě měla podprsenku již pět hodin, když...

Výběr článků

Načítám