Hlavní obsah

Mrtvého zabalili do kimona a brali na něj dávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Mumifikované tělo muže, kterému bylo v době smrti přes sto let, objevila v pondělí v Japonsku tamní policie. Podle úřadů stařec zemřel před pěti až deseti lety. Jeho rodina je nyní podezřelá, že ho nepohřbila jen proto, aby dále dostávala jeho důchod a peněžní nejrůznější dávky za dlouhověkost.

Foto: Lenka Plačková
Článek

Na podezřelý případ upozornil úřady synovec zemřelého. Policisté na jeho popud následně našli ostatky Kjúdžiry Kaneoky zahalené do kimona na posteli v domě ve městě Itami, ležícího nedaleko Ósaky. Kolem lůžka ležely talismany, nechybělo ani jídlo.

Tři děti - syn (75) a dvě dcery (72 a 79) - s mrtvolou bydlely už několik let. Policie nyní zjišťuje, proč smrt otce řádně nenahlásily. Jsou podezřelí z toho, že za něj neoprávněně pobíraly důchod.

Na svoji obhajobu potomci uvedli, že čekali na příchod roku kohouta, tj. na letošní březen. Pak chtěli otce důstojně pohřbít. Dokonce už zamlouvali termín.

Radnice v Itami uvažuje o tom, že bude požadovat navrácení všech darů, které Kaneokovi od roku 1999 zasílala jako pozornost k narozeninám. V evidenci města byl totiž veden jako nejstarší občan prefektury. Mělo mu být údajně 107 let.

"Přestože jsme žádali, abychom se s ním mohli osobně setkat, jeho rodina stále tvrdila, že je na to příliš slabý a je upoután na lůžko," sdělil zástupce města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám