Hlavní obsah

Macron předvedl své umění na fotbalovém hřišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron byl jedním z aktivních účastníků charitativního fotbalového zápasu, v němž si zahrála i řada fotbalových legend. Prezident nastoupil v záložní řadě a zápas vynesl v přepočtu téměř 1,5 milionu korun.

Francouzský prezident Emmanuel Macron proměnil na charitativním zápase penaltu.Video: Reuters

 
Článek

Brigitte Macronová, manželka současného francouzského prezidenta, předsedá charitativní organizaci, která v úterý zorganizovala fotbalový zápas za účasti jejího manžela a celé řady elitních hráčů minulosti. Byli mezi nimi například bývalí francouzští reprezentanti Laurent Blanc, Didier Deschamps či Didier Drogba, Belgičan Eden Hazard nebo Němec Jens Lehmann, ale také třeba MMA zápasník Cyril Gane.

Je to za posledních několik týdnů již podruhé, co se šestačtyřicetiletý francouzský prezident veřejně předvedl jako sportovec, když se nedávno na veřejnosti objevily snímky, na nichž usilovně boxuje do pytle. Pozorovatelé v tom vidí Macronův záměr prezentovat se jako dynamická osobnost a připomenout, že se stal nejmladším prezidentem v moderní historii Francie.

Jiní pak dodávají, že jde o součást aktuálního postoje Francie k válce na Ukrajině, kdy Macron v poslední době v Evropě volá po důraznějším postupu vůči Rusku. Server Independent v této souvislosti připomíná také Macronův slib, že si zaplave v řece Seině, v níž se na nadcházející letní olympiádě mají konat některé plavecké soutěže, ale velké pochybnosti vzbuzuje její čistota.

Ostatně propagace olympijských her, které v Paříži začnou 26. července, byla druhým záměrem fotbalového zápasu. Po něm navíc byli jeho účastníci pozváni do Elysejského paláce, aby v době vrcholících příprav zdůraznili společenský význam tohoto globálního sportovního svátku.

Charitativní organizace Brigitte Macronové později také oznámila, že fotbalový zápas, v němž její manžel skóroval z penalty, vynesl 57 500 eur, tedy v přepočtu zhruba 1,46 milionu korun.

Macron ukázal bicepsy při boxu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám