Hlavní obsah

Lvi a tygři ve washingtonské zoo onemocněli covidem, musí je krmit dětskou výživou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Národní zoo ve městě Washington onemocnělo covidem hned několik velkých koček, konkrétně jeden tygr sumaterský, dva tygři ussurijští a šest afrických lvů. Přestože se zdravotní stav zvířat lepší, odmítají maso a musejí být krmena dětskou výživou.

Foto: The Smithsonian's National Zoo & Conservation Biology Institute

Jeden ze lvů, kteří se ve washingtonské zoo nakazili koronavirem

Článek

První příznaky covidu u zvířat byly pozorovány před dvěma týdny. Podobně jako u lidí i u velkých koček byly zaznamenány respirační potíže a ztráta čichu a chuti.

Zatímco z dýchacích problémů se zvířata pomalu zotavují, chuť a čich se jim doposud nevrátily.

Pro ošetřovatele je tak mimořádně obtížné šelmy nakrmit, protože jindy vítané maso nyní nechávají ležet bez povšimnutí.

Zoo tak musela přistoupit k neobvyklému řešení, do lvů a tygrů se snaží vpravit kuřecí dětskou výživu, aby zvířata, která jsou po nemoci už tak vysílená, nehladověla.

Psi a kočky nakažených lidí často také prodělali covid, odhalily vědecké studie

Koronavirus

„U šesti lvů, jednoho sumaterského tygra a dvou tygrů ussurijských byla zaznamenána apatie a odmítání jídla a pití, ošetřovatelé se do nich snaží vpravit dětskou výživu, kozí sýr a kuřecí vývar, aby kočky nehladověly,“ řekla v pátek pro Daily Mail v pátek mluvčí zoo Pamela Baker-Massonová.

Ošetřovatelé se nyní upínají především k vakcíně, která by měla být vyvíjena speciálně pro veterinární účely.

Americké ministerstvo zemědělství nedávno autorizovalo používání speciálního očkování přímo pro zvířata vyvíjeného firmou Zoetis.

Reklama

Výběr článků

Načítám