Hlavní obsah

Krmila kachny, dostala pokutu

Osmašedesátiletá Susan Watsonová nevěřila vlastním uším, když slyšela, že má zaplatit pokutu za krajíc chleba, který hodila kachnám do řeky. Radnice nakonec celý incident naštěstí přehodnotila a peníze vrátila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zdravotní sestra z jihoanglického města Tonbridge Susan Watsonová zažila nezvyklou směsici pocitů. Cestou kolem řeky totiž hodila do vody kachnám pár kousků chleba, ale okamžitě u ní byl pracovník tamějšího magistrátu a za odhazování odpadků jí vyměřil pokutu ve výši 100 liber (přibližně 2700 korun).

„Byla jsem šokovaná a v rozpacích. Někdo se za mnou rozeběhl a začal na mě volat. Řekl mi, že jsem na kameře a že jsem se dopustila přestupku,“ popisuje Susan.

Žádala, zda by se celá situace nedala vyřešit domluvou, protože neodhodila nic na zem, jen kachnám do vody. Navíc šlo jen o jeden krajíc rozlámaný na kousky, ale muž byl neoblomný. Hned ji upozornil, že její čin se dá považovat i za znečištění vodního toku, což je ještě větší provinění než odhodit něco na zem.

Nemohoucí 99leté ženě hrozí trest za to, že nezasedla jako členka poroty

Koktejl

Šokovaná dáma úzkostlivému strážci pořádku řekla, že by na místě měly být alespoň nějaké cedule, které lidi upozorní, ale ten ji opět odbyl. Prý jsou všechny tyto informace na městských webových stránkách.

Paní Watsonová žije v Tonbridge už dvacet let a podél řeky Medway chodí každý den. „Nekrmím kachny pravidelně, ale ten den mi zbyl kousek starého chleba, tak jsem si řekla, že by bylo fajn hodit ho kachnám. Vždyť to tak dělá spousta lidí, včetně dětí.“

Na radnici měli rozum

Radnice v Tonbridge spolupracuje se soukromou firmou, která čistotu veřejných prostorů hlídá. Za odhození odpadků je stanovena pokuta 150 liber, ale při zaplacení do deseti dnů je to jen stovka. Paní Watsonová tak raději zaplatila, než aby později musela platit více.

„Sto liber je pro mě šest hodin na noční směně. Musela jsem na to vzít peníze z penzijního spoření. Je to šílené. Každý, komu jsem to řekla, si myslí, že si vymýšlím,“ odkazuje žena na absurditu celé situace. Navíc zažívala nepříjemné pocity, protože předtím nikdy v životě žádnou pokutu nedostala.

Naštěstí měli dost rozumu alespoň městští radní, kteří odsouhlasili, že paní Watsonová dostane peníze zpět. „Došlo ke špatnému vyhodnocení. Pracovník se domníval, že do řeky bylo vhozeno velké množství chleba a považoval to za důvod k pokutě,“ řekl redakci KentOnline mluvčí města a jménem celé radnice se ženě omluvil.

Američanka se procházela na Rudém náměstí s teletem, skončila za mřížemi

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám