Hlavní obsah

Američanka se procházela na Rudém náměstí s teletem, skončila za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská policie ve středu zadržela Američanku, která se procházela po Rudém náměstí v Moskvě s teletem. Zvíře koupila na jatkách, aby ho zachránila a ukázala mu jeho zemi.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Rudé náměstí v Moskvě (archivní foto)

Článek

Ruské úřady potrestaly 34letou Američanku Alicii Dayovou třináctidenním vězením za kladení odporu policii a kromě toho jí uložily pokutu 20 tisíc rublů (v přepočtu zhruba 6200 korun) za překážení chodcům a nepovolený protest.

Tele Alicia Dayová koupila na jatkách, aby neskončilo na talíři, vysvětlila novináři agentury TASS. „Rozhodla jsem se mu ukázat zemi a odvézt ho na hezké místo,“ sdělila také žena. Musela prý také sehnat řidiče, který byl ochoten tele odvézt až na Rudé náměstí.

Dayová má turistické vízum a aktuálně žije na okraji Moskvy. V minulosti už provedla podobné akce v jiných zemích. Americká ambasáda se k jejímu zadržení zatím nevyjádřila.

Američanka podle serveru Daily Mail v roce 2019 „zachránila“ z jatek v západní Anglii prase, které pojmenovala Jixy Pixy a odvezla ho taxíkem do Londýna. Tam ho brala na procházky i do restaurací. Nakonec ho však musela přenechat organizaci zaměřující se na ochranu zvířat. Prase s ní totiž žilo přímo v bytě, proti čemuž se ohradil majitel této jednotky.

Krávy pomohly policistům chytit podezřelého zločince na útěku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám