Hlavní obsah

Japonský pořad o vaření se dostal do Guinnessovy knihy rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský pořad o vaření se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejdéle vysílaný kulinářský pořad na světě. První díl pořadu, který se v překladu jmenuje Dnešní vaření, se odvysílal před 65 lety. Sdělila to japonská veřejnoprávní stanice NHK.

Foto: Profimedia.cz

Japonský pořad Dnešní vaření

Článek

Od svého uvedení v roce 1957 pořad přinesl téměř 46 600 receptů, jež odrážejí ducha doby, od hospodářské recese po emancipaci žen. Ukazoval měnící se dobu, včetně snižující se japonské populace a velikosti rodin. Zatímco původní recepty byly pro pět osob, později se standardem stala čtyřčlenná rodina a nyní převládají recepty pro dva.

První díl byl věnován kari na západní způsob, s ústřicemi. Byl odvysílán v době, kdy každý čtvrtý Japonec trpěl podvýživou, upozornila agentura AFP

V době ropné krize v 70. letech 20. století pořad upravoval a prezentoval levné recepty pro diváky ve finančních potížích. V 80. letech, kdy ženy začaly nastupovat do zaměstnaní, se pořad zaměřil na jídla, která se dají rychle připravit. V té době také začal představovat jídla pro muže.

Přes 30 let udržuje stejný ikonický účes. Teď je díky němu v knize rekordů

Muži

Reklama

Související články

Stoletý Brazilec pracuje 84 let u stejné firmy

Považujete se za člověka loajálního svému zaměstnavateli? Porovnávat se s Walterem Orthmannem z brazilského Brusque se však můžete asi stěží. Stoletý muž totiž...

Výběr článků

Načítám