Hlavní obsah

Přes 30 let udržuje stejný ikonický účes. Teď je díky němu v knize rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmapadesátiletá Tami Manisová z města Knoxville v americkém Tennessee si pěstuje ikonický účes známý jako mullet už přes 33 let. Zadní část své kštice si podle svých slov naposledy ostříhala 9. února roku 1990. Nyní se její chlouba dlouhá přesně 172,72 centimetru dostala do Guinnessovy knihy rekordů, podle níž se aktuálně jedná o nejdelší ženský mullet na světě.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Tami Manisová a její mullet

Článek

Poprvé se Američanka pro mullet, kterému se rovněž říká „vpředu byznys, vzadu party“, rozhodla v době jeho největší slávy. Ikonický účes byl populární především v osmdesátých a devadesátých letech minulého století. Manisová se tehdy nechala inspirovat videoklipem k písni Voices Carry od americké hudební skupiny 'Til Tuesday.

V roce 1989 si svůj mullet sice nechala ostříhat, ihned poté ale začala litovat. Netrvalo tak dlouho a účes, který svého času nosil například i britský zpěvák David Bowie, opět zdobil její hlavu. A zdobí dodnes, zadní část svých vlasů si prý naposledy ostříhala 9. února roku 1990, díky čemuž nyní dosahuje úctyhodné délky 172,72 centimetru.

Mullet přesahuje výšku jejího těla

„Mám štěstí na dobré geny,“ odpověděla zástupcům Guinnessovy knihy rekordů na otázku, jak se jí podařilo dosáhnout takové délky, která dokonce přesahuje výšku jejího těla.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Mullet Američanky dosahuje úctyhodné délky 172,72 centimetru.

„Nejdivnější na tom celém je, že si mě lidé díky tomu pamatují. Znám lidi, kteří mě poznali po 20 letech jen proto, že mám stále stejný účes,“ uvedla rodačka z amerického Tennessee.

Manisová byla úspěšná i v loňském ročníku americké soutěže USA Mullet Championship, kde obsadila druhé místo v ženské kategorii. Tehdy si odnesla výhru v hodnotě 300 dolarů (cca 6600 korun).

Soutěž o nejlepší chlapecký mullet zná svého vítěze. Jak naloží s výhrou, má jasno

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám