Hlavní obsah

Na farmě v Bangladéši mají celebritu. Nejmenší kráva světa přilákala tisíce zvědavců

V úctě mají krávy především v Indii. Nicméně ve chvíli, kdy kráva doroste pouhých 51 centimetrů v kohoutku, stává se atrakcí pro široké okolí i v Bangladéši, kam se skot z Indie dováží. Tak jako se to podařilo telátku Rani na farmě v Čarigramu nedaleko hlavního města Dháky.

Foto: Profimedia.cz

Za trpasličí krávou Rani se přijely podívat tisíce lidí

Článek

I přes celostátní lockdown, který aktuálně v Bangladéši panuje, se přijelo na miniaturní kravičku Rani z plemene Mirkadim, která ve věku necelých dvou let měří v kohoutku jen málo přes půl metru a váží pouhých 28 kilo, podívat 15 tisíc lidí.

Svět má nového nejstaršího muže, titul rychle střídá držitele

Muži

Není divu, protože se zřejmě jedná o nejmenšího dospělého zástupce skotu na světě. Tento titul dosud držela kravička Manikyam ze sousední Indie, která má v kohoutku 61,1 centimetrů, tedy o téměř deset čísel více než Rani.

Nyní jsou tak podle majitele farmy Hasana Howladara na cestě kontroloři, aby došlo k novému zápisu do Guinessovy knihy rekordů.

Nejraději má chování se v náručí

Rani je přitom držena v separaci od ostatních krav, protože panují obavy, že by jí její mnohem větší příbuzné mohli ušlapat.

„Má problémy s pohybem a taky toho moc nesní, dvakrát denně jí dáváme malé množství slámy a otrub. Ze všeho nejradši se chová v lidském náručí,“ prozradil pro BBC Hasan Howladar.

Za očkování krávu. Loterie přilákala k vakcinaci tisíce thajských venkovanů

Koktejl

V něčem si ale na rozdíl od svých soukmenovkyň může Rani pískat. Před blížícím se muslimským Svátkem oběti (Eid al-Adha) má jistotu, že se nestane součástí obětního rituálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám