Hlavní obsah

Japonské prodejní automaty budou v případě zemětřesení nabízet jídlo zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodejní automaty v japonském pobřežním městě Ako budou v případě, že oblast postihne silné zemětřesení nebo tajfun, nabízet jídlo a pití zdarma. Podle expertů patří Ako mezi regiony, kde je poměrně vysoká pravděpodobnost, že v budoucnu k silným otřesům půdy dojde, píše list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek

Článek

Dva prodejní automaty, jež obsahují asi 300 láhví a plechovek s nealkoholickými nápoji a 150 potravinových položek, byly umístěny vedle budov, které mají v případě katastrofy sloužit jako evakuační centra.

Automaty jsou navrženy tak, aby se odemkly a zpřístupnily zdarma svůj obsah, pokud bude například vydán rozkaz k evakuaci v souvislosti se zemětřesením blížícím se svou silou šestému stupni na sedmistupňové japonské škále intenzity.

V dobách, kdy žádné nebezpečí nehrozí, bude obsah automatu dostupný za běžný poplatek. Firma, která automaty vyrábí, uvedla, že by je chtěla instalovat po celém Japonsku.

Japonsko je velmocí prodejních automatů, lidé jsou v nich zvyklí kupovat cokoli – od vajíček po deštníky.

Japonec jezdil 60 let bez řidičáku. Přišlo se na to náhodou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám