Hlavní obsah

Japonské aerolinky hledaly náhradní letadlo. To první přetížili zápasníci sumo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská letecká společnost Japan Airlines musela minulý týden narychlo shánět náhradní letadlo pro část cestujících na vnitrostátním letu z Tokia na ostrov Amami Ošima. Na seznamu cestujících byl totiž celý tým zápasníků sumo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po započtení hmotností všech zápasníků už letadlo nemělo hmotnostní kapacitu na dostatek paliva pro více než dvouhodinový let.

Zatímco průměrný Japonec váží kolem 70 kilogramů, u zápasníků tradičního japonského umění sumo je to zhruba 120 kilogramů, napsal dnes deník The Guardian.

Zápasníci měli letět strojem Boeing 737-800 na soutěž na ostrově Amami Ošima. Řešením zapeklité situace by bylo i vyslání většího letadla, které by mělo větší nádrže.

To však znemožňují rozměry ostrovního letiště, jehož přistávací dráha je stavěná pouze na menší stroje. Aerolinky tak pro 27 zápasníků přidaly další letadlo.

„Je velmi neobvyklé, že jsme museli zajišťovat speciální let kvůli hmotnostním omezením na tomto letounu,“ uvedl mluvčí Japan Airlines.

V neděli po skončení turnaje už byli přepravci na cestu zápasníků připraveni a vypravili pro ně opět zvláštní let.

Zápasníci sumo se kvůli obtížím při cestování nedostali na stránky japonských novin poprvé.

V roce 2014 se rychle šířila fotografie objemných mužů namačkaných v malém letadle. Zápasníci z tokijského klubu Hakkaku pak sami zveřejnili podobnou fotku ze své cesty autobusem na soustředění.

Profesionální zápasníci předvedli show pro cestující: poprali se v šinkansenu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám