Hlavní obsah

Jako divák byl na všech 57 velkých finále. Svůj tým tam ani jednou neviděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gregory Eaton je jedním ze tří známých a stále žijících mužů, kteří byli na všech finále profesionální ligy amerického fotbalu. Jako jediný však v Super Bowlu nikdy neviděl tým, kterému celý život fandí.

Foto: Hyosub Shin, ČTK/AP

Tom Henschel, Gregory Eaton a Don Crisman (zleva) sledovali všechny Super Bowly přímo na stadionu (foto z roku 2019)

Článek

Detroit Lions jsou v americké fotbalové lize jedním ze čtyř týmů, které se nikdy nedostaly do velkého finále, takzvaného Super Bowlu. Ani to však Gregoryho Eatona neodradilo a na největší zápas sezony jezdí každý rok znovu. Letos už po sedmapadesáté.

Od roku 2017 se před každým finále setkává i s Tomem Henschelem a Donem Crismanem, s nimiž dohromady tvoří velmi elitní klub nazvaný Nikdy nevynechej Super Bowl. Dříve do něj patřili i další dva muži, ale ti již zemřeli. Není jisté, zda lidí s takovouto bilancí není více, ale není to moc pravděpodobné vzhledem k publicitě, kterou mají jak tito oddaní fanoušci, tak Super Bowl a vlastně i sport samotný.

Členové elitního klubu před letošním Super Bowlem

Dlouhá série Gregoryho Eatona z města Lansing ve státě Michigan začala tak trochu náhodou. Na střední škole sice sám hrál fotbal, ale tím hlavním faktorem byla obliba tohoto sportu v jeho rodině. Často se tak u nich doma objevovali hráči z Michiganské státní univerzity a jedním z nich byl i Herb Adderly. Ten později hrál za Green Bay Packers, a když s tímto týmem postoupil do ligového finále, dal Gregorymu lístek.

Nejlepší reklamy Super Bowlu. Jaké byly ty letošní i ty z uplynulých let

Koktejl

Tehdy se Super Bowlu ještě říkalo „mistrovství světa“ a zápas ani nebyl vyprodaný. A to přesto, že lístek tehdy stál 12 dolarů, což v dnešní době odpovídá 110 dolarům (necelých 2500 korun). A místo těch největších hvězd o přestávce vystupovaly univerzitní pochodové kapely.

Letos stály nejlevnější vstupenky přes 5000 dolarů (kolem 120 tisíc korun) a již dlouho je Super Bowl jednou z největších sportovních akcí roku. Lístky se proto dají sehnat jen velmi obtížně a bují s nimi čilý přeprodej. Ale Gregory Eaton, Tom Henschel i Don Crisman naštěstí vždy mají lístky za nominální cenu rezervované u vedení ligy.

Party se nechystá

Tito tři muži tak nikdy nezažili takzvanou Super Bowl party, kdy se přátelé sejdou u někoho doma s hromadou jídla a hektolitry pití a společně sledují zápas. Ale jelikož je Gregory majitelem restaurace, věděl by si rady i v tomto případě. Na stole by nesmělo chybět smažené kuře, přidal by i něco zeleniny a jako dezert by podával broskvový koláč.

V prvé řadě ovšem doufá, že taková situace jen tak nenastane. Na Super Bowl totiž chce jezdit i v dalších letech a pevně věří, že jednou tam uvidí i své milované Detroit Lions.

Do Filadelfie přišly před Super Bowlem sudy lubrikačního gelu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám